2019-08-02 573 瀏覽
同朋友係灣仔行完會展,搏殺完一日好攰,對腳好似唔係我地咁...只想搵一間餐廳,坐得舒舒服服咁抖下回下氣朋友話之前佢老細請左佢尼食,話呢間中菜唔會用味精去烹調食物,而且仲有無味精既老火湯身為湯精既我,一聽到就決定要試試了4個人食唔到太多野,只可以每樣叫D試試叫左個水鴨湯,出面比較少見 真係好濃味而且飲得出真材實料!係呢度所有食物都係位上,而每個湯下面都有一個迷你既助熱爐,可以熱住慢慢飲,幾貼心另外主食方面我地叫左個黑松露炒飯,見到黑松露既份量都唔少,而且炒飯唔會太油,D飯都粒粒分明,唔錯!最後甜品揀左桂花糕 食上去好濃郁既桂花味,但同時都好清新臨走既時候發現佢門口有間mini bar,價錢有唔貴,朋友都想再傾多陣計 所以就入左去小酌兩杯了個bar雖然細細地但都幾好坐,有梳化都坐得幾舒服總括而言,今餐都幾滿意;首先食物味道幾好,服務態度又好,環境舒適,連洗手間都好乾淨的我信佢真係無咩味精,因為我食完成晚都唔會好口乾!
身為湯精既我,一聽到就決定要試試了

4個人食唔到太多野,只可以每樣叫D試試
叫左個水鴨湯,出面比較少見 真係好濃味而且飲得出真材實料!
水鴨湯

黑松露炒飯

最後甜品揀左桂花糕 食上去好濃郁既桂花味,但同時都好清新
桂花糕

個bar雖然細細地但都幾好坐,有梳化都坐得幾舒服

我信佢真係無咩味精,因為我食完成晚都唔會好口乾!
2019-07-27