2022-05-02 258 瀏覽
開翻夜市堂食 當然要出黎食下新野啦! 發現利東街嘅新派fusion日料理🍣 Misu Seafood Cuisine🍱餐廳環境設計好舒服 四周用好多清酒🍶佈置 係咪唔飲翻少少都唔得啦!🥂哈哈哈我哋今次揀左2個精選套餐🍽️($288/位)沙律同麵豉湯🥗係野菜沙律,用咗自家製千島醬上面有d蟹籽 好爽前菜🍣甜蝦三文魚油甘魚刺身厚切嘅刺身 好鮮味~ 油甘魚亦都好肥好滑甜蝦🦐大大隻 非常鮮甜🫕新鮮南非磯煮鮑魚用新鮮南非鮑魚 慢煮五個鐘 再用磯煮汁浸24個鐘! 食落好入味 好夠霖身,鮑魚充滿甜甜地嘅磯煮汁味!🥘活鮮蟹鮑魚汁焗飯(兩位起)呢個飯喺之前就好想試,係即叫即製嫁!原煲上檯先開蓋 就立刻聞到好香🦀蟹膏同鮑魚汁味~店員好細心咁介紹翻個焗飯係用新鮮鮑魚汁熬製,連埋活蜆同活蟹一齊焗,所以個飯特別鮮美入味😆裡面隻肉蟹,都幾大隻仲有蟹膏!蜆都好多隻!飯粒煙韌粒粒分明🍚,香濃惹味嘅醬汁包住每粒飯,有啲啲飯焦!超香!😋份量大到真係起碼兩個人先食得晒!甜品 係我好鐘意嘅🍨豆乳雪糕!完美嘅ending!🤩@misuseafood_hkMisu Seafood Cuisine 地址:📍灣仔皇后大道東 202 號
開翻夜市堂食 當然要出黎食下新野啦!

我哋今次揀左2個精選套餐🍽️($288/位)

沙律同麵豉湯🥗
係野菜沙律,用咗自家製千島醬上面有d蟹籽 好爽

前菜
🍣甜蝦三文魚油甘魚刺身
厚切嘅刺身 好鮮味~ 油甘魚亦都好肥好滑
甜蝦🦐大大隻 非常鮮甜

🫕新鮮南非磯煮鮑魚
用新鮮南非鮑魚 慢煮五個鐘 再用磯煮汁浸24個鐘!
食落好入味 好夠霖身,鮑魚充滿甜甜地嘅磯煮汁味!

🥘活鮮蟹鮑魚汁焗飯(兩位起)
呢個飯喺之前就好想試,係即叫即製嫁!
原煲上檯先開蓋 就立刻聞到好香🦀蟹膏同鮑魚汁味~

活鮮蟹鮑魚汁焗飯

裡面隻肉蟹,都幾大隻仲有蟹膏!蜆都好多隻!
份量大到真係起碼兩個人先食得晒!

甜品 係我好鐘意嘅🍨豆乳雪糕!
完美嘅ending!🤩

豆乳雪糕

@misuseafood_hk
Misu Seafood Cuisine 地址:
📍灣仔皇后大道東 202 號 QRE Plaza 26 樓

#foodie #food #hkfoodie #globaleats #hkfoodblogger #hongkongfood #tastyfood #yummyyummy #deliciousfood #hkaftertaste #restaurant #hkbar #hkrestaurant #香港美食 #tastyfood #foodiesofinstagram #igfood #hkigers #favorite #favouritefood #食評 #吃貨 #misuseafoodcuisine
刺身拼盤
活鮮蟹鮑魚汁焗飯