餐廳: 貊炙
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2022-06-23 88 瀏覽
人生第首次食Steak omakase ❤️❤️ 一流❤️❤️平時就食開日本omakase, Steak omakase🥩 就真係好少聽過啦!!咁岩行過灣仔新鴻基中心見到有廣告Steak Omakase,好奇心驅使下就上試下佢地既廚師發板晚餐套餐。首先前菜會有四款,包捨經典既食韓菜小碟,季節鮮蝦沙律,原個麻醬蕃茄,韓式蒸蛋🤤!!前菜黎講算係十分豐富! 原個蕃茄切開,加埋麻醬、紫菜,一塊塊咁食好fresh好fresh 👍🏻 韓式蒸蛋就配埋蟹柳、冬菇、蟹籽, 熱辣辣,大滿足!❤️主菜方面,最吸引嘅係原隻西班牙八爪魚🐙,仲有熟成醬油牛肋肉🥩同埋40天熟成北海道五花肉🐷原隻西班牙八爪魚好有驚喜!! 手掌咁大隻嘅八爪魚, 即使燒完之後,肉質都係十分Q彈!絕對唔會覺得乾身/粗糙,肉質都好肥美!啖啖肉!牛肋肉同埋熟成五花肉,店員好友善,會問我地要唔要幫手燒埋,有人幫手梗係要啦!兩款肉類小哥哥會剪好一細份一細份,一口一份,牛肋肉油花重,口感濃郁,入口溶化,而且牛味超濃!!🤤🤤40天熟成北海道五花肉肥瘦適宜,但都建議包住生菜食,一大口一塊,配埋韓式大醬,絕對回味呀!! 😍😍主食就有熟成炸醬麵、大醬湯配飯,食埋主食

韓式蒸蛋就配埋蟹柳、冬菇、蟹籽, 熱辣辣,大滿足!❤️

主食就有熟成炸醬麵、大醬湯配飯,食埋主食大食既我都有成8,9分飽!