2023-11-18 122 瀏覽
係灣仔QRE Plaza 新開左一間叫做「炭兎」既日式料理店辛苦左一日ʕ •ᴥ•ʔ去試下新鋪先🤍 估唔到餐廳既食物種類都幾多元化😋 有火鍋 串燒 壽司 滿足曬所有貪食既朋友呀🐷職員推介生蠔🦪 要左個大size $158/pc 試下~ 只需要加少少檸檬汁就食到佢既鮮味~ 食曲超清甜~而且好怕腥既我一啲都無抗拒😋 其實仲有兩隻醬汁可以試😆 但我地一人叫左隻 就只吃鮮味😋🍡🍢串燒亦都好吸引人👀 我地叫左四款串燒🐷紫菜雞柳卷 海膽醬呢個串燒組合都幾特別😗配埋海膽醬就更惹味~ 🐷雞腿肉鍾意啖啖滑雞肉既人必點😋🐷五花肉好香脆可口🥲🐷牛舌爽脆有咬口😚每款都有汁燒or鹽燒揀我地仲叫左壽司十貫😍廚師發辦吧🥰 擺盤都好靚.. 食落口 每一舊都好鮮甜 食食下壽司拼盤 見到隔離枱個意粉好吸引😂又加單🍝 有煎蛋墊底🥺 意粉係鐵板上邊 熱辣辣的🥺 食埋就飽了

🍡🍢串燒亦都好吸引人👀 我地叫左四款串燒
🐷紫菜雞柳卷 海膽醬
呢個串燒組合都幾特別😗配埋海膽醬就更惹味~
🐷雞腿肉
鍾意啖啖滑雞肉既人必點😋