2024-03-22 55 瀏覽
朋友今日帶我嚟佢嘅食堂!朋友係順德人,今日特登帶我黎食佢嘅家鄉菜,餐廳環境闊落舒服,適合聚會/商務。杏汁燉豬肺湯:湯底程奶白色!餐廳應噸好耐,湯頭香甜濃郁完全唔膩,豬肺亦都唔腥!非常值得推薦。冰鎮鮑魚爽口彈牙,食得出非常新鮮!點上Wasabi更有啲過癮。黃金蝦多士:蝦多士鹹鹹香香,外層鋪滿鹹蛋黃而且炸得香脆!鍾意鹹蛋黃嘅人一定唔可以錯過。順德釀靚魚:呢個係順德特有嘅菜式,我都係第一次食!鯪魚肉帶有少少彈牙,魚味十足!而且唔腥,怪唔得係餐廳招牌菜!XO醬海鮮炒飯:呢個返乾濕分明!師傅掌握火候好好,香口又帶有鑊氣!佢哋嘅自家製XO醬昇華左呢個炒飯嘅層次,大家都食唔停口。