週日港島大長征嘅晚餐揀咗灣仔呢間主打食海鮮嘅餐廳餐廳喺ORE Plaza嘅26樓 一出𨋢已經見到個招牌同好signature嘅大魚缸雖然全層 但成間舖又唔係話好大 但就好舒服入去就有個大吧枱 挨窗嘅有排梳化位筆者非常欣賞佢位同位之間嘅距離好闊 坐得好舒服 亦都可以靜靜地傾下偈頭尾仲有兩間房 啱晒一大班人一齊食飯未開始食淨係環境裝修已經好加分嚕餐牌:套餐價錢合理 食物都幾吸引咁就同男朋友一人嗌一個✨時令野菜沙律雖則係好大路嘅麻醬沙律但啲菜真係真係好新鮮 比出面食到嘅更爽脆✨刺身三款&生蠔刺生款式就師傅睇當日有咩新鮮而俾嘅基本上全部都厚切嘅三文魚同油甘魚都好鮮甜 但令筆者最驚喜嘅係個八爪魚 非常爽口 大讚👍🏽生蠔就全部落晒男朋友個胃到佢話都新鮮有蠔味嘅 但海水味就無乜喇✨𩶘魚湯伴鮮蜆呢個湯筆者超級喜歡🤤好香好甜嘅魚味 再配埋新鮮撈上嚟嘅蜆真係鮮味十足要扣分嘅係份量太少 唔夠喉阿hahahah😆✨活鮮蟹鮑魚汁焗飯海鮮佈滿成煲超吸引🤤🤤🤤但識食嘅真係要食飯先個飯係用鮑魚汁煮 再加埋隻蟹一齊焗熟所以個鮮甜味真係十足 再加埋少少蒜味 真係非常好食唔駛講嘅係啲海鮮都非常鮮甜 因為真係即撈即煮嘅✨火龍
週日港島大長征嘅晚餐揀咗灣仔呢間主打食海鮮嘅餐廳

賣相吸引 食落都好有真係食緊火龍果嘅感覺
不過筆者略嫌有啲太甜

✨青檸薄荷梳打 $48
青檸薄荷梳打

筆者係Mojito嘅fans 呢杯完全係無酒精版嘅Mojito 再加超突出嘅青檸味👍🏽

最後想提一提佢哋嘅服務
當晚有三位服務員 三位都好用心好有善
座位安排上亦都會俾空間客人 唔會為咗方便招呼就所有客人都放埋一齊
除咗放低餐牌之外 仲會同客人介紹當日有咩推介
當日個飯有啲意外地好耐先嚟 喺等嘅期間 服務員不斷過嚟道歉同交代
仲怕我哋餓俾多咗兩碗湯我哋飲住等
食飯當日有客人生日 餐廳用仙女棒咁嘅蠟燭 非常之靚 熄咗之後再幫佢哋插多枝佢哋影相

喺呢個環境呢種服務呢個質素呢個價錢
真係無乜批評嘅地方 唯一要提嘅係上菜真係有小小慢嘅