2024-05-04 24 瀏覽
2024.04.25又到每月三女一男之聚會🍽️今次嚟到呢間由上年年尾由地鋪搬上樓上鋪嘅餐廳💁🏻‍♀️空間大咗而且裝修更有情調💟同時設有VIP房絕對適合約會🈴一大班人聚會🎈慶生🎉餐廳除咗有生蠔🦪當然唔少得其他冷熱盤西式美食😍仲有大量美酒供應🍷🥂🍻首先當然係食咗生蠔先啦🦪今次分別叫咗三款不同品種:Namibia 來自南非納米比亞🇿🇦Gillardeau & La Lune 來自法國🇫🇷每款都好大隻而且十分鮮甜😋記住口味要由淺到濃咁樣順序食會更滋味🙂前菜同小食:蟹肉牛油果醬塔黑魚子🥑⚫️🐟 鮮吞拿魚牛油果及脆焗芝士沙律🐟🥑🧀西班牙黑豚火腿焗釀蘑菇 六件🐷🍄烤牛骨髓伴和牛肉眼粒配法包多士🐮🍞一口伊比利亞黑毛豬柳粒🐽焗蠔煙芝士&菠菜忌廉 四件🧀🦪基本上每一樣既食材配搭都非常Match🤩而且睇得又食得😆大家你一件我一件好快就清碟🤣餐湯:鮮蠔濃湯🦪🥣黑松露野菌忌廉湯🍄 🥣前者相對會較後者更濃烈🤍但兩款都讓人感到幸福暖心嘅味道🥰主菜:鮮海膽米型意粉 🍝炭燒加拿大天然豬鞍 🐷前者口感令人有驚喜😎加上海膽更邪惡👿後者好大隻而且肉質嫩滑🩷甜品:意大利芝士蛋糕🧀🍰香蕉拖肥批🍌🍰雖然已經好飽但係點都要食埋兩款好精緻嘅
2024.04.25

炭燒加拿大天然豬鞍 🐷

甜品
意大利芝士蛋糕🧀🍰
香蕉拖肥批🍌🍰

雖然已經好飽但係點都要食埋兩款好精緻嘅甜品先可以作為一個完滿嘅結束🔚

美酒:
我地叫咗兩枝白酒開心share🥂