中華小館

嗰間就係中華小館🍽️!隨住朋友嘅腳步,我哋一齊探索佢嘅神秘世界,就感覺掉自己係一位揀食嘅美食家🌟🌟。一推開門,我哋就被個清靜雅緻嘅氛圍吸引住咗。個擺設特別優雅👾👾,真係好合我心意。同一時間,個菜單上面簡直有眾多美食任你揀,真係令人眼花繚亂😮!首先,我朋友就點咗個乾逼拆蟹肉粉絲煲。兩個字,好食!🤖個香味撲鼻,令我想趁熱食又唔想燙到口🤪。每一塊蟹肉都好有嚼勁,配埋個粉絲煲,真係不得了,上到口,即刻覺得精神為之一振!🎉跟住,都有個口水雞。我真心覺得,口水雞的名字真的一點也不為過。雞肉滑溜溜嘅,一咬落去就化開,好難忘記嗰種感覺 😋。再加上自製醬汁,真係一流!無論點樣,口水雞都唔夠我食👽!而我哋點嘅第三道菜,厚切叉燒皇,係我最鐘意嘅!叉燒皇嘅邊角烤得啱啱好,皮香肉腍,完全無失水準 🤡。而且份量大,肉感十足,一試難忘,每一口都係享受。中華小館,一間優雅嘅灣仔飯店,提供嘅係好飲好食,有時令我忘記自己本身嘅疲態。冇諗過做完facial 食完啲美食之後,我都可以咁有精神☺️。呢度,真係令人回味無窮!