2022-01-15 1150 瀏覽
今日好想食拉麵,於是就去咗上環緣屋食~~~我係蝦湯底愛好者^^見佢個味增蝦拉麵係人氣推介就一於試吓啦!!味噌蝦拉麵- 湯底非常濃郁^^眼見好多櫻花蝦但係冇乜蝦味😣😣糖心蛋係正常好食~~叉燒普普通通啦,多兩塊會更好~😇值得一讚嘅係佢嘅面底有得揀軟硬度~咁啱我篇好偏硬嘅面底,所以好自然咁揀咗硬底🥰🥰真係覺得硬底好食好多^^但係食食吓好搞笑嘅係有啲面仲未煮開,仲係一舊麵痴埋🤣😅😅😅 呢度可能扣咗少少分~但用返筷子撩吓佢都冇咩問題嘅~⬇️跟住都嗌咗個火灸味增蝦拉麵~呢個貴味噌蝦拉麵$10,但係火灸過嘅味增湯果然香口好多🤪味道亦都更加有層次感😻 ⬇️小食嗌左芝士年糕~~ 芝士年糕嚟到嗰陣係微暖嘅,本來期待入邊啲芝士係流心,現實係都有少少流心嘅,可能係因為微暖嘅關係啦 但係成個年糕都有咬口係好食嘅,亦都有芝士香味推介‼️‼️
今日好想食拉麵,於是就去咗上環緣屋食~~~

味噌蝦濃湯拉麵

跟住都嗌咗個火灸味增蝦拉麵~
火炙味噌蝦濃湯拉麵

小食嗌左芝士年糕~~

但係成個年糕都有咬口係好食嘅,亦都有芝士香味

推介‼️‼️

味噌蝦濃湯拉麵