2019-01-30 42 瀏覽
從人來人往,熙熙攘攘的大埔墟街市及熟食中心來到『和拉麵』只不過係短短2、3分鐘時間,但已經係來到一個充满寧靜及平和的世界。淨係睇呢張相,你會不知不覺以為自己來到日本,處身於某個小巷仔的日式小店,哈哈,幾有想像力。入到來,待應熱情哋用日文打招呯:いらしゃいませ,跟住好快递上杯溫水,及餐牌,並且會介紹今日有咩推介,態度殷勤有禮,值得一讚。湯底就有三種選擇,分別係原味,辛辣及味噌。午餐超抵吃,一set 80蚊起。我今日係1個人吃,叫咗個味噌豚骨拉麵+章魚小丸子+可樂,湯底由香滑轉特濃加8蚊,香滑湯底都要由上等豚骨熬制十個鐘而成,而特濃更誇張,用了比香滑湯底更多的上等豚骨,材料及時間熬制。濃而香的湯底同埋拉麵,令你犹如置身日本博多……流心蛋章魚小丸子未上枱已經傳來陣陣香味,好大的誘惑。埋單唔使一百蚊,好满足。

濃而香的湯底同埋拉麵,令你犹如置身日本博多……

流心蛋

章魚小丸子未上枱已經傳來陣陣香味,好大的誘惑。

埋單唔使一百蚊,好满足。