又幫襯多一間崇尚自然同健康o既餐廳。呢間西餐雖然設o係商場入面,但有好多玻璃採光充足,又有一半部份屬於開放式設計,充滿木系元素,仲擺上o左好多真o既植物盆栽。入o黎食個late lunch,o係都市繁囂之中,感受一下佢o既園林風情。一坐低,waiter 就熱心介紹放o係檯上面一個設計特別o既水樽,話d 水加o左檸檬、青檸同薄荷,含豐富維他命C,好有營養o架,對身體皮膚都好。好啦,飲多兩啖。成間鋪頭o既店員都好靚仔,同埋唔只對客人有禮貌,就算問商場廁所o係邊o既路人,都十心熱心教佢點去;服務態度咁好,d 客有眼見o既。午餐加$10 可以有一個是日餐湯或者時令沙律,而沙律可以再揀三隻口味:煎焙芝麻醬、蜜糖黑醋或者柑桔柚子醋。芝麻醬好常見,黑醋我之前試過一個無花果釀製o既版本,都唔錯o既,但柑桔柚子醋就真係未試過,所以嗌o左呢個。d 沙律菜好新鮮,食落會因為柚子而變得甘甜,但又會多種柑桔o個種少少苦澀,非常之獨特!主菜我揀o左澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格(跟餐$88),有好大片原片生菜,唔似出面食通常會掰到碎晒同埋用水煮好耐,e 度食會比較fresh,營養價值自然都高d 啦,不過個

營養水!

柑桔柚子醋沙律 (加$10)

主菜我揀o左澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格(跟餐$88),有好大片原片生菜,唔似出面食通常會掰到碎晒同埋用水煮好耐,e 度食會比較fresh,營養價值自然都高d 啦,不過個番茄好明顯煎燶o左d……
澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格 (跟餐$88)
澳洲草飼牛肉漢堡 (幫佢砌番好)

漢堡扒o既牛肉o黎自澳洲,食落比我上次食另一間burger 店juicy 好多,見呢間會煎得較raw,口感當然較好。連同上面o既芝士肉醬,一啖咬落去就更加惹味啦。脆薯格又多舊又厚身,香脆得o黎亦夠晒飽肚~
澳洲草飼牛肉漢堡
脆薯格

所有餐飲都係特色飲料,有茉莉花綠茶、有機高山蜜樹茶、菊花普洱茶等等。o係店員推介之下,試o左蜂蜜山楂蘋果茶,係自家製o既涼茶o黎o架!最初都驚d 山楂會唔會好酸,但其實係唔會的,反而係清甜而溫暖。
蜂蜜山楂蘋果茶

呀,同埋臨走我特登飲多啖o個d 營養水,好o野o黎~
柑桔柚子醋沙律 (加$10)
澳洲草飼牛肉漢堡,芝士肉醬煙肉配脆薯格 (跟餐$88)
蜂蜜山楂蘋果茶