My Afternoon time🍴 so relaxing🍃🌾🌿⛱🌊..將軍澳海傍食肆選擇真係好多,今次就趁下午來到一間台式酒吧餐廳🥢,日光下用餐感覺加倍捨意🍃。而且就算下午時般,選擇都非常之多,有供應台式爐端燒♨️,提供不同產地既牛肉、豬肉及海鮮,亦有台式經典牛肉麵🍜、各種台式小食、甜點芋圓等,來吃飯真係大滿足。餐廳採用半開放式設計,周圍都被綠葉包圍住,而且臨海地段🌊,一邊吃飯一邊望到河畔用膳感覺真的chill💫。作為寵物友善餐廳,免費提供寵物零食、除臭消毒用品等,一於帶埋心愛🐶🐱來放放風吧。水蜜桃生炒骨套餐 $112🔸水蜜桃生炒骨配魯肉飯 (份量不少,而且啖啖肉有油香很好下飯);小食既🔸陳皮滷水雞翼 $15 (肉質飽滿但略帶咸);飲品🔸雪崩珍珠朱古力 +$23。汁燒牛胸腹伴京蔥絲 $151🔸汁燒牛胸腹伴京蔥絲 (醃制過燒後仍juicy) 🔸魷魚頭串 +$30 加配刀削麵 +$15 配古早牛肉湯淡淡牛香🖤。🔸松茸燉雞 +$18 (湯頭濃郁 滋補好喝)🔸鹵水牛三寶 $148 (牛肚/牛筋/牛展,份量超級多)🔸特色手工餃 $48 (大大粒 蘸點醋可減膩)🔸甜品椰奶仙草芋圓 $38必吃甜品

水蜜桃生炒骨套餐 $112

飲品🔸雪崩珍珠朱古力 +$23。

汁燒牛胸腹伴京蔥絲 $151

🔸松茸燉雞 +$18 (湯頭濃郁 滋補好喝)

🔸鹵水牛三寶 $148 (牛肚/牛筋/牛展,份量超級多)

🔸特色手工餃 $48 (大大粒 蘸點醋可減膩)

🔸甜品椰奶仙草芋圓 $38
必吃甜品😍 足料又好吃 又有椰奶香🖤 愛!

🔸黑糖薑母茶 (2杯熱飲都很好喝又養生)
🔸桂圓紅棗茶

×××[戀上台式料理 -First Love]×××