2019-11-18 24 瀏覽
【蟹三味】 HKD238【海膽三文魚籽丼】 HKD208【海膽天婦羅】 HKD98九龍城真係一個好多好野食嘅地方,串燒🍢沙嗲鍋,泰國菜應有盡有。不過食丼飯就係第一次。我地👫嗌左蟹三味同海膽三文魚籽丼,兩款都好足料好澎湃🤩份量方面絕對對得住個價錢。蟹三味🦀有蟹肉,蟹膏蟹肉,蟹腳同蟹籽。蟹膏蟹肉比平時淨蟹膏冇咁濃烈同重口味,不過依然好出色。最緊要係所有蟹肉同蟹腳都唔係晦晦爛爛👍🏻 而海膽三文魚籽丼,海膽足足有三大舊😍食落好鮮甜冇臭味,放入口有點融化嘅感覺。另外,小食我地嗌左海膽天婦羅,非常新奇,所以特登試下。雖然炸完之後,海膽係保持唔到原本嘅質感,會變得偏硬身。不過依然都係食到海膽味,點少少柚子鹽同天婦羅汁,食落好舒服,冇咁油膩。最後提提大家,記得試下依度嘅麵鼓湯呀😉雖然係一早沖定放係湯壺入面,不過都keep到夠熱♨又夠濃味😋
【蟹三味】 HKD238
【海膽三文魚籽丼】 HKD208