2021-06-05 212 瀏覽
同朋友慶祝生日,人大左,想靜靜地同朋友傾計食好野,同事介紹左呢間西餐廳🍴一行入來都有舒舒服服既感覺,有情調感~望出窗外街境,難得慢活一下☺️餐廳既細節位,蝴蝶結餐布,空氣清新機,加分👍🏻叫左sharing meau for two $1388 🧏🏻‍♀️一碟碟上,享受一下😛Crab and lobster bisque啖啖蝦蟹肉絲,湯身幼滑,但又做到唔會腥,味道好足,唔需要額外調味☺️Tuna steak 🐟前菜已經可以感受到餐廳既認真😍半熟吞拿魚,新鮮好味😋,而且擺盤好靚~Oyster 大大隻芝士焗蠔🦪,唔會腥,吾使調味,已經好夠味😝Foie gras 鵝肝切到細細粒,口感細膩,加上溫泉蛋汁,再加了點鮮甜味✨Seasonal clams 食到呢度,我地已經開始飽😹規配上呢個香茅檸檬汁🍋,有d似青咖喱?幾得意~Whole lobster 大大隻芝士龍蝦🦞,肉質爽口彈牙,一大堆蝦膏,而且加上邪惡既焗芝士,更加香口!45 days dry aged great omaha striplion 最期待既就係呢個,係門口位仲見住佢放哂一堆牛肉mark好哂日期甘風乾,味道果然係吾同d!😍肉味濃,肉身有

一行入來都有舒舒服服既感覺,有
情調感~
望出窗外街境,難得慢活一下☺️
餐廳既細節位,蝴蝶結餐布,空氣清新機,加分👍🏻

一碟碟上,享受一下😛

Crab and lobster bisque

Tuna steak 🐟
前菜已經可以感受到餐廳既認真😍
半熟吞拿魚,新鮮好味😋,而且擺盤好靚~

Oyster
大大隻芝士焗蠔🦪,唔會腥,吾使調味,已經好夠味😝

Foie gras
鵝肝切到細細粒,口感細膩,加上溫泉蛋汁,再加了點鮮甜味✨

Seasonal clams
食到呢度,我地已經開始飽😹
規配上呢個香茅檸檬汁🍋,有d似青咖喱?幾得意~

Whole lobster

最期待既就係呢個,係門口位仲見住佢放哂一堆牛肉mark好哂日期甘風乾,味道果然係吾同d!😍肉味濃,肉身有少少半生熟既感覺,表皮燒得香脆,連配菜既菜同菇都有種bbq既感覺,又香又惹味🤤

最後餐廳幫我係甜品寫上生日祝福比我朋友🥰去到最後一道菜,都係好好味🥰心太軟既黑朱古力唔會太甜,蛋糕軟身,檸檬tart好Fresh 😆
呢個價錢份量服務同環境,都係值得一試同encore 😌