餐廳: 小曼谷泰國美食站
資訊:

今晚同朋友食餐生日飯🤣朋友揀咗一間幾有氣氛嘅餐廳,雖然佢嘅鋪面唔算太大,但真係見識到咩叫座無虛席🤭都有好多唔同年齡層嘅人去食飯,喺門口當眼處已經有兩個超大嘅餐牌比客人可以睇定食咩先👍🏻咁我哋叫咗少少必食嘅泰國菜🤤泰式生蝦刺身、冬薩公湯🥘以及一個串燒拼盤🥩仲有兩杯沙冰,分別係椰皇口味🥥以及芒果椰汁🥭首先送上嚟嘅係生蝦刺身,每塊刺身上面都放有一小塊蒜頭以及辣椒🌶️而且佢有冰鎮住嚟保證佢嘅新鮮度~配上佢嘅醬汁都頗有滋味,辣得幾帶勁😂好在都有叫杯沙冰飲,唔係都真係有少少辣過頭🙈下一個上嘅菜就係冬薩公湯,店家用咗原隻虎蝦熬煮,食到唔止得辣味🤣都真係幾有海鮮味~另外都有用火keep住保溫🔥所以會一直飲到熱辣辣嘅湯😍最後食咗一個串燒拼盤💕有齊牛肉、豬肉、雞肉、雞腎、雞全翼以及地道燒蠟腸,相當惹味~最令人耳目一新嘅係燒蠟腸😆同平時喺屋企食嘅口感幾唔一樣,相對上會有少少脆🤔😂當店員幫手拎嗰🎂出嚟嘅時候,幾驚喜會有live music嘅生日快樂歌😂都多謝啲店員好有人情味同我講聲生日快樂,下一次會想去九龍城嗰間分店試下其他新嘢🥰

泰式生蝦刺身
椰皇沙冰、芒果椰汁沙冰

冬蔭公湯

串燒拼盤B

2022-11-04
$291.5 (晚餐)
生日
泰式生蝦刺身