2018-07-03 237 瀏覽
放長假期真係好開心, 黎到假期最後一日就梗係食好啲😋 同親愛的行街街, 再搵間心儀嘅餐廳食餐好係必要嘅🎎見到SHINE好多人食, 所以就想黎試一下😎入到餐廳就覺得好舒服, 因為燈光好柔和😊之後坐底細心一睇, 發現有BAR枱, 仲有一張長嘅高枱☺後面配有層層疊咁嘅裝飾, 好特別😍餐牌好多選擇, 好容易就揀咗幾樣想食嘅野食🍽芒果甜蝦沙律🍽香草孜然單骨雞翼🍽手工豬肉丸子伴溫泉蛋🍽香草芝士肉醬薯條🍽慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜芒果甜蝦沙律 🥗賣相好靚, 芒果又甜又多汁, 仲有三文魚子伴碟😶 沙律醋配沙律菜好好食, 間中仲會食好一粒粒三文魚子, 咬到時就會有少少鹹味, 絕對係有多種口感嘅沙律 💓香草孜然單骨雞翼🐔單骨雞翼好方便, 唔會令你食得好麻煩如果再放多啲孜然會更加惹味🐣🐣手工豬肉丸子伴溫泉蛋🐷🍳大大粒肉丸, 外面香脆, 入面有絲絲豬肉, 仲食到有少少芫茜, 但其實芫茜味唔重, 我諗就算唔食芫茜嘅朋友都食到😋溫泉蛋剛剛好, 一切開蛋汁就流出黎, 原來用豬肉丸配蛋汁都好好食😍😍😍香草芝士肉醬薯條🍟肉醬好多, 我仲以為自己食緊肉醬意粉哈哈~ 好好味呀!😋😋慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜🐷由於係慢煮,

見到SHINE好多人食, 所以就想黎試一下😎
入到餐廳就覺得好舒服, 因為燈光好柔和😊

餐牌好多選擇, 好容易就揀咗幾樣想食嘅野食
🍽芒果甜蝦沙律
🍽香草孜然單骨雞翼
🍽手工豬肉丸子伴溫泉蛋
🍽香草芝士肉醬薯條
🍽慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

芒果甜蝦沙律

芒果甜蝦沙律 🥗

香草孜然單骨雞翼🐔
單骨雞翼好方便, 唔會令你食得好麻煩
如果再放多啲孜然會更加惹味🐣🐣

手工豬肉丸子伴溫泉蛋

手工豬肉丸子伴溫泉蛋🐷🍳

香草芝士肉醬薯條🍟
肉醬好多, 我仲以為自己食緊肉醬意粉
哈哈~ 好好味呀!😋😋

慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜

慢煮啤酒浸豬架扒配牛油雜菜🐷
由於係慢煮, 所以豬肉入面仲係粉粉地
用慢煮方法, 不單止豬肉唔會變乾變"鞋", 仲可以保留豬肉汁, 好JUICY❤
但係就唔係好食到有啤酒味, 哈哈~ 所以唔會醉😂 伴碟有牛油薯蓉, 牛油味真係好香濃😊

服務員仲會不停咁同我加水, 唔係普通清水, 而係檸檬水 😎😎 所以今次無叫野飲, 咁樣就可以令味覺更精準! 😎😎哈哈~

臨走等電梯時, 見到原來逢星期五 9PM開始, 會有DJ LIVE ❤ 下次可以黎試下HAPPY HOUR先🤓🤓🤓

2018-07-02
芒果甜蝦沙律