2020-07-29 364 瀏覽
同男朋友一直pinmark左呢間日本菜好耐,難得日頭要去大埔一轉當然把握機會即刻去試試佢既丼飯😚店鋪間隔唔算好大,但係小木屋既感覺夠晒和風xd同男朋友坐係Bar檯欣賞師傅的刀工夠晒溫馨😌餐牌圖文並茂,未落單見到d畫已經食指蠢蠢欲動🤤男朋友係海膽怪毫無疑問要左個豪快海膽盛,鍾意食火炙既我就叫左個四重火焰盛!一上檯就可以見到滿滿既海膽鋪係飯上面睇到男朋友心心眼😍三款既海膽全部都好新鮮,連一向唔係好食海膽既我都覺得好鮮甜y一d都唔腥🤩撈埋鵪鶉蛋蛋黃用紫菜包住一齊食,味道濃郁滿足🤤食到一半怕膩既時候就食片酸蘿蔔,正😎食左個咁邪惡既丼飯之後食呢個四重火焰盛即刻覺得好refresh😂蟹棒、帶子、左口魚邊、三文魚全部都大件新鮮,尤其左口魚邊同三文魚經火炙之後逼晒d油脂香出黎🤤而且醋飯比例啱啱好,一口魚生一口白飯,好快又ko成碗飯🐽其實餐牌裏面都有好多串燒好似好吸引,奈何我地食完海膽盛實在係太飽已經叫唔落😂總括而言,呢到既丼飯確實係名不虛傳非常新鮮,希望有機會經過大埔再黎試佢既串燒😜
豪快海膽盛

四重火焰盛