2018-05-02 132 瀏覽
今日去九龍灣行街,經過見到錦麗,聽聞佢啲牛河幾好味,所以就去試一試佢。六點幾去到等左一陣就入去。一入去店員就會俾兩份配料你,應該係食牛河用的😂。我地叫左熟牛河,第一啖梗係飲湯先啦,一飲,真係好清甜,好味。之後就係試牛肉,牛肉都好味既,但太瘦了,如果半肥瘦就太好了(可能會變左牛腩)。燒雞肉紙米卷既雞肉燒得好香,我鍾意入面有青瓜,好味。入面啲菜都幾新鮮,配合煙韌既紙米紙,點埋甜酸醬更好味。炸春卷上面有酸酸地紅夢卜絲,幾開胃,我食晒😂,食左再食春卷感覺冇咁滯。春卷炸得頗脆,幾好味。唔係好知大崩碗係咩,所以叫左凍雪梨大崩碗來試下。來到竟然係綠色的😮,而且成杯都係冰,太多啦,早知叫少冰,飲落幾清新、清甜,但又好似唔係好知自己飲緊咩咁😅。而滴漏咖啡係用煉奶的,飲落幾滑,唔會太甜,岩岩好,好味。

一入去店員就會俾兩份配料你,應該係食牛河用的😂。

熟牛肉河粉

我地叫左熟牛河,第一啖梗係飲湯先啦,一飲,真係好清甜,好味
)。

燒雞肉米紙卷

韌既紙米紙,點埋甜酸醬更好味

越式炸春卷

雪梨大崩碗

凍滴漏咖啡

而滴漏咖啡係用煉奶的,飲落幾滑,唔會太甜,岩岩好,好味
熟牛肉河粉
燒雞肉米紙卷