身邊有朋友開始茹素,我都多留意素食餐廳,素年一直係我bookmark入面,今次終於夾到時間嚟食🥰素年坐落深水埗地帶,算係鬧市中清泉餐廳唔算好闊落,但裝修簡約晚市餐牌有10款選擇,款款都好似好好食🤤最後揀咗冬陰功意大利飯同不可能漢堡包先來嘅係冬陰意大利飯🍛,絕對係必食!濃郁嘅冬陰功味道配上大量蔬菜🥬,惹味又唔算好辣,意大利飯有咬口,配埋酸辣冬陰功原來都好夾🤣跟住係不可能漢堡包🍔,第一次食不可能肉,由紅菜頭整成嘅漢堡,口感同真漢堡真係有9分似😂但個包都唔夠番薯條出色!香口又有啲煙韌😍食到停唔到口,如果可以單點小食就好🤩餐飲方面我揀咗熱玄米茶,朋友揀咗凍伯爵茶,兩款都正常表現,如果想飲其他都可以加錢轉特飲食後感好簡潔:絕對會encore,想試勻成個Menu😂素食絕對可以健康又好味,新一年大家都可以多嘗試,溫馨提示記得要訂位,晚市full哂架!💁🏻‍♀️

素年坐落深水埗地帶,算係鬧市中清泉
餐廳唔算好闊落,但裝修簡約

晚市餐牌有10款選擇,款款都好似好好食🤤
最後揀咗冬陰功意大利飯同不可能漢堡包

先來嘅係冬陰意大利飯🍛,絕對係必食!
冬陰意大利飯

不可能漢堡包

食後感好簡潔:絕對會encore,想試勻成個Menu😂

冬陰意大利飯
不可能漢堡包