今次去到呢間深水埗既cafe,成日都見到好多人係ig度share呢野,佢係一間食素既餐廳黎架既,但係唔需要太擔心會食唔飽🤣我地係禮拜頻六開門既時候左右到,但都已經好多人,最後都掛排左一個鐘左右就入到,不過呢間分店比起大南街果邊細少少既1️⃣ 南瓜蘋果意大利飯 🎃🍎🍚 $88因為見到呢個risotto有🍎呢個配搭覺得好特別,所以就叫左。本身我以為通常有蘋果既料理都會加玉桂粉,但原來呢個risotto 係冇既,反而食過去係🎃南瓜味多過蘋果味🍎,所以有少少失望。票過佢既分量都幾大下,始於成碟都係飯🍚,冇乜餸,所以食哂果陣有少少吃力😅😅😅2️⃣ 黑松露磨菇漢堡包🍔 $108個磨菇十分juicy又唔會太過乾,而且黑松露蛋黃醬都幾夠味,就算加左芝士都唔會覺得佢個黑松露味會搶走左🤣 呢個burger係配蕃薯條❗️如果中意食蕃薯🍠既朋友,更加推薦👍🏻3️⃣ 焙茶鮮奶 ☕️ $36作為一個茶控既我點會唔叫有茶既野飲呢,杯鮮奶唔會太甜而家焙茶亦都好香,如果中意茶味嘅朋友,一定要叫4️⃣ 豆腐芝士蛋糕 🍰$58🍰個芝士味好香好濃,又有淡淡既豆腐既香味,呢個配搭十分match,而且佢甜而不膩,食多幾件都唔怕

1️⃣ 南瓜蘋果意大利飯 🎃🍎🍚 $88

2️⃣ 黑松露磨菇漢堡包🍔 $108