到訪深水埗大南街至黃竹接一帶做偽文青,本身打算嘆杯咖啡食個tea。可惜掛住行到成五點幾,不少bucket list 內的cafe 都已截單。為祭五臟廟,一口氣走到福華街覓食!當然都怕素食口淡淡唔夠飽,但見餐牌上寫:「食物份量較大,請通知我們減少分量的需要」餓鬼如我立刻放心了!日式咖哩吉列豬扒意大利飯Omnipork Katsu Sando (Japanese Curry Risotto) HKD $108充滿香口日式咖哩,配料包括車厘茄、蘆筍、蘑菇, 配上裹漿炸脆的新豬肉,唔會蓋過蔬菜的鮮味! Omni Pork 新豬肉口感紮實甘香, 沒唔似傳統豆類素肉製品,硬係有種「死鹹」調味。加配 奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶 (+ HKD $36)超健康無添加,鮮榨蔬果燕麥奶! 啱啱好中和咖哩飯嘅重口味, 富士蘋果嘅甜味啱啱好滿足我胃口, 抵抗咗食甜品嘅誘惑! 不可能漢堡包 配 蕃薯薯條 (Impossible Burger with Sweet Potato Fries) HKD $128加配抹茶鮮奶 Matcha Milktea (+ HKD $24)  朋友叫嘅套餐組合, 目測有非常豐富

HKD $108

日式咖哩吉列豬扒意大利飯

加配 奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶 (+ HKD $36)

不可能漢堡包 配 蕃薯薯條
不可能漢堡包

朋友叫嘅套餐組合, 目測有非常豐富嘅蔬菜餡料, 素食漢堡扒亦相當大舊。 佢請我食咗番薯條, 切得細細條,中和油膩感。好滿足,一定Encore!

抹茶鮮奶 奇異果羽衣甘藍富士蘋果燕麥奶
2021-02-20