.#foodie #hk #hkfoodie #HTB美食推介【深水埗初嘗素食|🪅像真度一般但番薯條抵食】🐨黑松露蘑菇漢堡包 $138推薦度:⭐️⭐️⭐️漢堡包有驚喜完全唔似食緊素食~黑松露比較重,令到唔似平時素食咁單調!蘑菇就有預先醃過再煎香,食得鹹鹹地,而且好厚身,唔會煎到好乾,仲好juice~ 配埋番薯條食好正,番薯條炸得岩岩好,而且外鹹內甜,食落有口感,正!.🐨大阪燒 $128推薦度:⭐️⭐️大阪燒相對比較一般,味道比較淡身,而且做得唔似大阪燒,明顯食到一絲絲菜,有椰菜絲、紫椰菜等~上面放左茄子,本身以為想多啲口感,但係茄子有出水情況,令到大阪燒唔脆變得好淋....🐨燕麥奶咖啡 $36推薦度:⭐️⭐️燕麥同奶香味都好強而且好順滑,但係咖啡味就唔係好出,如果係鍾意飲咖啡嘅朋友應該就會有啲失望!.🐨抹茶燕麥奶 $40推薦度:⭐️⭐️⭐️抹茶、燕麥、奶三個味道平衡得算好,但係整體冇咩驚喜,抹茶唔係好濃嗰款,完全係健康嘅感覺~-----☼-----☼-----☼-----☼-----☼-----素年 📍地址:深水埗福華街191-199號福隆大廈地下1號舖🐨推薦度:😋😋/5 💰人均價格:$150-200🪸環
.#foodie #hk #hkfoodie
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡
🛠️分類:#HTB深水埗 #HTB素食 #HTB咖啡
#深水埗美食 #深水埗 #抹茶 #素食 #咖啡 #漢堡 #美食推介