2020-08-05 324 瀏覽
深水埗人氣素食cafe果然名不虛傳💛💛‼️一到埗見到排隊既人龍,但好想食又勁肚餓😭😭 唔使諗啦外賣吧啦!!外賣仲有9折,係車上面食都不失為一個好辦法😂忌廉菠菜闊條麵 $88又係我至愛既忌廉乜乜乜😆 菠菜闊條麵好煙韌,十分彈牙,但就不太食到菠菜味😂雖然意粉煮得比較乾身,但因為有海量既菜、蕃茄、菇、黃椒食落都未至於太乾!! 成個意粉都係綠色,令人有好清新既感覺😍日式咖哩吉列豬扒意大利飯 $98我係超鐘意食日式咖哩,因為我唔食得辣,日式咖哩甜甜地啱曬我!!你無睇錯‼️個吉列豬扒係素肉,我甚至覺得好食過真既吉列豬(因為好多時都會炸到好乾好硬)但依塊素吉列豬扒好juicy,質地同真既豬肉無咩分別🤔每粒意大利飯都有滿滿既咖哩汁,驚喜發現意大利飯同咖哩汁原來係幾夾!!

忌廉菠菜闊條麵 $88

日式咖哩吉列豬扒意大利飯 $98
忌廉菠菜闊條麵
日式咖哩吉列豬扒意大利飯
題外話/補充資料: 兩個主食既份量都偏多,好飽肚!! 我地2個人都食唔曬,要留番晚餐再食!!食兩餐好抵‼️建議可以嗌一個主食加burger/salad,咁就可以試到多啲野☺️
2020-06-28
30 分鐘 (外賣自取)
忌廉菠菜闊條麵
日式咖哩吉列豬扒意大利飯