2021-04-15 1795 瀏覽
晚上約了家人到荃灣一間人氣西餐廳晚餐,因為地下個層都滿了,被安排到上層,一上到去,感覺入了秘密基地,裝潢同地下略為不同,感覺新奇  😌是日餐湯😌 餐湯味道偏淡,但麵包十分鬆軟,點上餐湯吃更為滋味🥰🥰 😜法式鵝肝醬😜 鵝肝味道十分濃郁,一咬落去香味即溢出☺️☺️☺️  🥰美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律🥰 呢個豬肋骨十分大份,唔會成舊骨,都多肉食,燒烤醬都好多,如果少翻d醬會好d 另外仲有沙律菜同炸芝士條,芝士條外層香脆,內裏夠軟🥳🥳🥳  🤗法國麵包蟹燴意大利飯🤗  呢個飯煮得好濕潤,好creamy,係我中意既texture, 味道上都好濃厚既蟹味,顏色都十分靚 配料仲有蟹鉗肉,裝飾用既炸意粉都可以食用🥰🥰🥰  😃麵包布甸😃 賣相擺碟都幾令,有好香既蛋味,配上煉奶,朱古力醬,十分香甜  埋單總共$623,環境同服務都中上,如果想食好少少,Chalet都係幾好既選擇🥰

😌是日餐湯😌

餐湯味道偏淡,但麵包十分鬆軟,點上餐湯吃更為滋味🥰🥰
餐湯

😜法式鵝肝醬😜

鵝肝味道十分濃郁,一咬落去香味即溢出☺️☺️☺️
法式鵝肝醬

🥰美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律🥰

美式燒烤醬豬肋骨配炸芝士沙律

另外仲有沙律菜同炸芝士條,芝士條外層香脆,內裏夠軟🥳🥳🥳

🤗法國麵包蟹燴意大利飯🤗

法國麵包蟹燴意大利飯

配料仲有蟹鉗肉,裝飾用既炸意粉都可以食用🥰🥰🥰

😃麵包布甸😃

賣相擺碟都幾令,有好香既蛋味,配上煉奶,朱古力醬,十分香甜
麵包布甸