一聽👂🏻到食海鮮🌊依𝟑個字你會諗起🤔西貢?流浮山?仲有屯門三聖邨呀💁🏻‍♀️同西貢 • 流浮山一樣,附近有海鮮檔🛒可以自己買料去餐廳加工👨🏻‍🍳~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪豉椒炒蜆蜆肉都幾大粒🤗最緊要係冇沙🏜蒜蓉🧄 • 豆豉🤎 • 加埋三色椒❤️💛💚 • 洋蔥🧅炒夠曬惹味😝.▪香酥椒鹽鮑魚炸鮑魚,真係第一次食😯外面💫酥酥香脆,肉質爽彈 • 唔韌🤓椒鹽份量唔會太多🧂.▪菠蘿咕嚕肉旁邊放個條菠蘿🍍會唔會太岩打卡📸菠蘿🍍輕輕燒過表面🔥咕嚕肉🐷炸得夠脆✨表面既醬汁🧡係可做到拔絲🥢個種拉到絲既效果🤭味道就甜重過酸🤪.▪蒜子上湯雜菌浸菜心 有冇人同我一樣覺得蒜子🧄係精粹所在?平時出去食,蒜子得個𝟓粒左右🥲依到左成𝟐𝟎粒,勁滿足呀🤩菜心🥬唔會煮到過淋,莖部仲係爽口😌.整體黎講💁🏻‍♀️成餐飯🍚🥢既調味,唔會過濃 • 過鹹🙆🏻‍♀️但係又做到每一款菜式獨特既醬汁 / 味道。😙.~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• 🔺逢星期六 • 日及公眾假期,需另加𝟏𝟎% 服務費🙇🏻‍♀️🔺茶位🫖每位$𝟓🔺餐廳🍽提供自來海鮮🌊加工服務👨
一聽👂🏻到食海鮮🌊依𝟑個字
你會諗起🤔西貢?流浮山?
仲有屯門三聖邨呀💁🏻‍♀️
同西貢 • 流浮山一樣,附近有海鮮檔🛒
可以自己買料去餐廳加工👨🏻‍🍳
夠曬惹味😝
豉椒炒蜆
豉椒炒蜆

▪香酥椒鹽鮑魚
炸鮑魚,真係第一次食😯
外面💫酥酥香脆,肉質爽彈 • 唔韌🤓
椒鹽份量唔會太多🧂

味道就甜重過酸🤪
菠蘿咕嚕肉
菠蘿咕嚕肉

▪蒜子上湯雜菌浸菜心
有冇人同我一樣覺得蒜子🧄係精粹所在?
平時出去食,蒜子得個𝟓粒左右🥲
依到左成𝟐𝟎粒,勁滿足呀🤩
菜心🥬唔會煮到過淋,
莖部仲係爽口😌
蒜子上湯雜菌浸菜心
蒜子上湯雜菌浸菜心

整體黎講💁🏻‍♀️
成餐飯🍚🥢既調味,唔會過濃 • 過鹹🙆🏻‍♀️
但係又做到每一款菜式獨特既醬汁 / 味道。😙
🔺茶位🫖每位$𝟓
🔺餐廳🍽提供自來海鮮🌊加工服務👨🏻‍🍳