今日終於同媽媽黎到食我地一路都好想試嘅Captain House😍😍😍同媽媽身為兩個海鮮控 想黎呢度食嘅程度有十啊~~~所以今次突登book左位☺️.平日嘅夜晚都好旺場 有成兩輪😳好在有book定位~~~.因為媽媽最鍾意食蠔 所以我地揀左生蠔各兩隻一邊係突重海水味嘅 而另一邊係較淡味較creamy嘅☺️兩款都肥美厚肉 即使海水重都唔會有腥味 食完口內會滿佈陣陣鮮甜味💓.有生蠔又點少得焗蠔 黃金焗蠔($128)金黃色嘅芝士包住蠔 雖然焗蠔用嘅應該唔及生蠔新鮮但仍然鮮味十足 入面仲釀入左蘿蔔、洋蔥、菠菜等等配埋個濃濃嘅忌廉汁🤤真係超好味~.澳洲和牛他他 ($155)對呢個愛不釋手啊🙈 牛肉伴以生雞蛋 蛋漿緊緊包住每粒和牛他他 有蛋香而且令到佢質感嫩滑好順口另一邊有wasabi醬 點少少黎食真係好正😍有攻鼻嘅感覺 然後會不停追食~~.當然唔少得重頭戲 熱船長海鮮包 - Platter A ($398)揀左蝦、八爪魚仔同扇貝 我地仲額外加左隻麵包蟹~~入面仲會包埋粟米、肉腸粒同薯仔汁我地揀左較重口味嘅卡薑蒜蓉汁🤤店員一黎放低一包熱辣辣嘅海鮮包 再將醬汁搖勻開左個海鮮包 已經聞到蒜勁十足 我地聞到都
所以今次突登book左位☺️

平日嘅夜晚都好旺場 有成兩輪😳
好在有book定位~~~
因為媽媽最鍾意食蠔 所以我地揀左生蠔各兩隻
一邊係突重海水味嘅 而另一邊係較淡味較creamy嘅☺️
生蠔拼盤

有生蠔又點少得焗蠔 黃金焗蠔($128)
金黃色嘅芝士包住蠔 雖然焗蠔用嘅應該唔及生蠔新鮮
但仍然鮮味十足 入面仲釀入左蘿蔔、洋蔥、菠菜等等
配埋個濃濃嘅忌廉汁🤤真係超好味~
黃金焗蠔

澳洲和牛他他 ($155)
另一邊有wasabi醬 點少少黎食真係好正😍
有攻鼻嘅感覺 然後會不停追食~~
澳洲和牛他他

當然唔少得重頭戲
熱船長海鮮包 - Platter A ($398)
揀左蝦、八爪魚仔同扇貝 我地仲額外加左隻麵包蟹~~
入面仲會包埋粟米、肉腸粒同薯仔
汁我地揀左較重口味嘅卡薑蒜蓉汁🤤
店員一黎放低一包熱辣辣嘅海鮮包 再將醬汁搖勻
開左個海鮮包 已經聞到蒜勁十足 我地聞到都好逼不及待想食😍
店員細心拎左麵包蟹出黎 幫我地拎入廚房拆件~~~
熱船長海鮮包 - Platter A

隻麵包蟹 蟹肉鮮甜爽口 仲要啖啖肉 而且蟹膏超多超鮮正啊☺️
麵包蟹

而蝦、八爪魚同扇貝都會比較吸汁 所以真係超香口惹味!
海蝦
八爪魚仔
扇貝

飲品我地嗌左
Virgin Mojito ($58) 同 Flower Collins ($78)
前者有青檸所以比較清甜 而後者都比想像中易入口 有淡淡花香甜🌸
Flower  Collins  &  Virgin  Mojito

順帶一提 員工服務態度真係超好👍👍
會細心解釋餐牌又會主動問洗咪幫手等等
我同媽媽都好滿意呢個海鮮滿滿嘅一餐😊❤️
下次慶祝生日一定再帶媽媽黎!
生蠔拼盤
黃金焗蠔