2017-12-09 5772 瀏覽
今晚同黃兔發現德福開左間新餐廳(遲來的發現),於是又入去試下!餐廳環境闊落,有好多枱,但眼見全部都係細圓枱,二人都覺得有點窄。我們被安排坐有條好長木櫈的二人位上,長木櫈好似公園那些木櫈般,有點硬,坐到pat pat有點痛而隔離枱有五位食客,見到將多張細圓枱拼埋,感覺他們好像食得有點迫!晚餐有16款主菜選擇,加湯或沙律配果茶或汽水要另加30蚊,另有加—服務費,我地叫左2款主菜及加左沙律及餐飲:沙律沙律賣相吸引,沙律菜新鮮,配上沙律醋酸酸地好開胃餐湯不知是什麼湯,但飲落有蕃茄味同好creamy!餐飲西柚冰果茶有兩大舊切好的西柚,好新鮮肉厚!有沖動拎西柚來吃,茶不太甜好飲大蝦海鮮冬蔭有機糙米飯賣相好吸引,有烤蝦一隻(略遜色,蝦肉梅),烤 魷魚鬚(超好食大條且彈牙有口感),青口及蜆(無沙)!糙米飯煮得軟硬適中,配上冬蔭公味的醬汁酸酸地微辣,再加上紅洋蔥及泰式香葉-起吃的糙米飯份外惹味及醒胃好有泰式風味!但略嫌份量少, 糙米飯只是薄薄的鋪於碟底,大食的人會不夠食!車打芝士煙肉牛肉漢堡賣相好吸引,有酸瓜,烤蕃茄及薯條(炸得香口)伴碟牛肉漢堡有肉汁啖啖肉不會鞋口,面包烤過脆口,但煙肉太乾好硬餐包問過
沙律
沙律賣相吸引,沙律菜新鮮,配上沙律醋酸酸地好開胃

餐湯
不知是什麼湯,但飲落有蕃茄味同好creamy!
餐飲西柚冰果茶

車打芝士煙肉牛肉漢堡
賣相好吸引,有酸瓜,烤蕃茄及薯條(炸得香口)伴碟
牛肉漢堡有肉汁啖啖肉不會鞋口,面包烤過脆口,但煙肉太乾好硬

餐包
問過待應可以refill的。深色包比較硬同脆,白色包較好食好煙韌

因為試過它的包唔錯,所以臨走前在餐廳門口買左-包厚切麥包(19蚊)試下,厚切的確好好味,有口感包身好煙韌,有點nuts
後尾睇返張單原來又係美心集團的,哈!
餐包
沙律