2023-12-18 596 瀏覽
🌟彷彿置身豪華宮殿🏰,Villa26的格局高貴不凡,午後的陽光透過落地玻璃悄悄照進,環境靜靜地,好得意!個Wagyu Beef Carpaccio薄如紙片,滿滿的魚子醬似係加持咗魔法,😋咬落去,生和牛散發的甘香滋味,與魚子醬的鮮鹹完美融合,肉質鮮嫩得點解可以得咁完美!湯品上檯嘅時候,由遠處就聞到佢嗰陣陣蒜香,「熱辣辣」嘅一口,暖笠笠真心撫慰!🍲食完湯,主菜Grilled U.S. Short Rib切開時嘅聲音都好似在說:"快D嚟享受呢份美味啦!" 軟嫩嘅肋骨肉,伴隨每一嚼嘅滋味於口腔綻放,佢嘅肉汁恰到好處地保濕肉質,真係過癮!嗱,唔好講得太多,我趕緊同個朱古力心太軟say hello。呢一刻,我同隔壁枱嘅人都冇分別,大家都係為咗呢個溶落嘅朱古力中心而屏住氣,配搭香草雪糕,味覺嘅節日即刻展開!🍮漫步尖東,next time一定會再黎這裡,同三五好友享受個靜謐嘅午餐時光。