2024-03-11 393 瀏覽
今日有去到這間係元朗YO HO嘅莆田、又做緊海蠣節啦☺️,$228就食到兩道菜、同時都有福建特別菜式、整間店面環境新派與懷舊共於一新🤔、坐著寬敞舒適感覺都唔錯!.$228兩道菜黑松露海蠣燒豆麵九層塔香燜海蠣呢兩款都係新出嘅海蠣特式菜🤔、今次選擇咗兩款都幾特別!黑松露海蠣燒豆麵整款以特式窩送到上枱散發香噴噴味😚、湯汁入口濃濃黑松露味道😋、豆麵食到入口煙韌彈牙滑口、配埋清香冬菇沾滿湯汁令到味道雙重香味更加好食又美味!九層塔香燜海蠣整窩係新款式砂窩盛載上枱更加吸引🤤、當店員打開蓋散發煙霧彌漫卜卜聲、食到入口好香九層塔味道😚、口感鮮嫩滑口啖啖海蠣😋、整窩嚟講惹味我覺得都幾好食!.家常豬蹄凍 $58呢一款家常豬蹄凍係一款特式家鄉菜🤔、整款賣相通透特別細細件一啖一口、入口爽口又帶點彈牙美味😋、感覺滿滿膠原配埋豬蹄味道特別、加添少許辣醬更加惹味又好食!.黃金荷葉包 $38呢一款荷葉包金黄嘅賣相都睇得吓🤔、整件配料有肉絲條、洋蔥配埋酥脆荷葉包、食到入口十分之美味又好食😋真的唔錯!.阿元香草雞 $118呢一碟香草雞望著都幾好🤔、香草雞醮著香滷汁沾滿整份、令到皮肉緊實更加入味、入口味道好香香滷汁😚、感覺帶點

$228兩道菜
黑松露海蠣燒豆麵
九層塔香燜海蠣
呢兩款都係新出嘅海蠣特式菜🤔、今次選擇咗兩款都幾特別!
黑松露海蠣燒豆麵

九層塔香燜海蠣

家常豬蹄凍 $58

黃金荷葉包 $38

阿元香草雞 $118

呢一碟香草雞望著都幾好🤔、香草雞醮著香滷汁沾滿整份、令到皮肉緊實更加入味、入口味道好香香滷汁😚、感覺帶點好似酒香味!
薄荷琵琶凍 $48

呢一款係這個一時凍一時熱嘅天氣、食番個都幾好☺️、上面放咗一個枇杷果及薄荷葉、將枇杷熬成汁做果凍入口軟綿綿又滑口、酸甜爽口帶點潤喉口感😚、甜度適中味道都唔錯!
酥炸冰心榴槤 $58

呢一款冰心榴槤望著夠哂吸引🤤、係新加坡特式甜品🤔、甘香酥脆嘅賣相好似朵金花😍、配埋冰凍榴槤果肉做餡、

味道好香甜口感軟綿綿滑口😋、兩者一薄脆一甜口都好夾又好食!
2024-03-09