2018-09-30 126 瀏覽
紀念日梗係要食好野 重要係日本野啦男友今次好識簡 簡左呢間係openrice係中環評分都高既以居酒屋形式既日式餐廳餐廳雖小 但係好熱鬧 個感覺就好似成日會睇日劇會見到既熱鬧居酒屋一樣 比我感覺都好溫馨黎到梗係要點佢最出名既十層海膽杯呢個menu介紹哂每層係用咩材料呢個價錢絕對值得因為每層都好好食 師傅放既海膽一d都唔慳料好大啖大啖咁嘆海膽 超甜超新鮮新鮮到似日日係日本直送 除左海膽 每層都好出色 特別係三文魚籽同海葡萄燒魚片都燒到好香 再黎就係芝士年糕鐘意食芝士既一定要叫 好想知道佢個煮法 外脆內熱 一咬d芝士係口中爆發 不得了!同男友一人一舊 差d想搶埋佢個份 哈哈大大塊鮑魚被燒到好香既雞翼包住青酒味濃郁 鮑魚爽口 又黎海膽啦 今次仲有帶子 同牛油果呢個海鮮沙拉比我感覺好健康 🥗仲要啖啖海鮮做料 超難忘味道仲要超級好食 當然燒岩蠔都無令我地失望一啖食哂 上面既飛魚籽配搭口感超好 超新鮮既搭配可惜影唔切佢燃點火焰既相視覺效果一流 當然味道都好好好快就清左成碟本身男友唔想叫呢個海膽雪糕因為佢覺得會好奇怪 好彩無理佢既反對照叫 點知真係有驚喜 男友仲搶住食 海膽味既雪糕一d都唔怪 仲好香一

紀念日梗係要食好野 重要係日本野啦

芝士年糕

再黎就係芝士年糕
鐘意食芝士既一定要叫
好想知道佢個煮法 外脆內熱
一咬d芝士係口中爆發 不得了!
同男友一人一舊 差d想搶埋佢個份 哈哈
清酒鮑魚雞翼