2021-06-07 1240 瀏覽
今日去左響觀塘海濱做完瑜珈🧘🏻‍♀️,做完勁肚餓,所以響附近見倒有餐廳就衝左入去喇!入面係英倫風嘅,好chill好慢活嘅感覺。不得不提側邊係落地玻璃可以望到海濱,坐窗邊冷氣好夠涼!夏天冷氣真係好重要做完運動咁熱梗係要嗌番杯凍飲啦!Amber Latte $58嗌嘅時候其實都唔知係咩嚟㗎,純粹係想叫杯咖啡飲下,不過黎到真係好驚喜!咖啡味超級濃,底部有一啲伯爵茶啫喱,飲嘅時候有種好透心涼嘅感覺,加上佢加咗橙皮響面,飲飲下飲倒橙皮又帶點小清新。咖啡入面有橙皮我都係第一次試,估唔到又幾夾,值得encore! Ice Cube Coffee $58Ice Cube Coffee 顧名思義就係咖啡冰,我一開似以為係whiskey on rock d fd, 估唔到上到枱面竟然係兩粒咖啡加奶!隨着咖啡冰嘅溶化,杯野嘅味道就越嚟越濃,一杯咖啡但感受倒唔同層次嘅味道。Classic Breakfast $128Classic Breakfast 勁足料,個croissant勁大個!菇,蛋同煙肉都冇咩特別,同平時食開嗰啲都一樣。反而我最鍾意嘅係佢條腸仔,一切落去爆汁嫁!真係彈倒件衫!超級juicyBasqu

入面係英倫風嘅,好chill好慢活嘅感覺。

Amber  Latte

做完運動咁熱梗係要嗌番杯凍飲啦!

Amber Latte $58

Ice  Cube  Coffee

Ice Cube Coffee $58

Classic  Breakfast

Classic Breakfast $128

菇,蛋同煙肉都冇咩特別,同平時食開嗰啲都一樣。

Basque  Burnt  Cheesecake

Basque Burnt Cheesecake $58

依期好興嘅巴斯克阿!除左蛋糕之外,仲配左一球雪糕同啲脆脆,令原本好悶嘅芝士蛋糕多左斷重口感。

咖啡同食物都好有心思,睇得出店家好用心咁配答每一款食物同飲品,而且價格合理,會再黎🥰
2021-06-07
Amber  Latte