2019-06-22 207 瀏覽
今日約朋友係北角食晚飯,經過見到呢間食新加坡菜,見佢裝修幾特別就入去一試門口見到餐牌都幾多野食揀,而且價錢合理我地得兩個人加上時間好早,入去即刻有位坐點菜既餐牌好特別好靚最後我點左好多人推介既海南雞飯,朋友就點左清湯雲吞米線,原本想再點小食拼盤但無點到,因爲已經太飽了海南雞飯先上,飯係油飯,但油好香,忍唔住一啖一啖就食晒,雞肉見到唔係出面餐廳食開有紅肉咁,原本以為會好乾好”鞋”,點知食左一啖我就明白點解周圍枱枱都有人叫海南雞飯食落唔乾唔”鞋”仲好入味真係好驚喜而且好貼心咁係雞肉底放左菜,令到成個餐有菜有肉更加健康,抵讚朋友叫既清湯雲吞米線,份量多而且雲吞好大粒雲吞皮好滑食完之後見到有個姐姐拎住一盤甜品,每枱每人都派一個,見到係椰子糕即刻試下,好爽好香椰子味,仲有椰子肉係面,好好食,唔會好甜,都係呢d人情小店先有既人情味下次要同幾個朋友一齊黎先可以試到佢既小食拼盤同串燒
門口見到餐牌都幾多野食揀,而且價錢合理

我地得兩個人加上時間好早,入去即刻有位坐

點菜既餐牌好特別好靚

海南雞飯
海南雞
食落唔乾唔”鞋”仲好入味
真係好驚喜

清湯雲吞米線
朋友叫既清湯雲吞米線,份量多而且雲吞好大粒雲吞皮好滑
雲吞
甜品