2016-11-10 1239 瀏覽
影完大肚相超級肚餓,心血來潮忽然好想食久違的西餐,老公就找了間大圍的西班牙餐廳。出火車站直行到尾,穿過幾條食街就到,不難找,餐廳藍光氣氛幾浪漫,平日夜晚原來都不少人光顧,服務態度幾好,見我巨肚馬上拍多張2人檯讓我放袋。番茄多士(贈送)新鮮蕃茄粒粒配上熱辣辣多士,好香脆可口!蒜香大蝦配魚子醬,蒜香味好濃郁,蝦肉彈牙配上火箭菜小小甘苦。南瓜湯好香的南瓜味,純粹南瓜湯夠濃郁滑口,沒有超甜蠻適合我口味,也不會飲到好飽。美國一級牛小排 Set餐 $238一上枱見其外觀有點失望, 同想像中不一樣。但是,7成熟的小排切開入口好淋,調味又到位好好食,加左d喜馬拉雅山粉紅鹽更加正!慢慢咀嚼會食出特別的肉汁,幾驚喜!!而側邊的配菜也沒有hea煮,配上獨特醬汁真係幾好味!西班牙黑毛豬扒$158豬扒入口竟然好似牛扒咁香,雖然肉質相對牛小排硬身d, 但同平時食的西式豬扒完全不同程度,d肉煮得入味之餘好香口,值得推介!!

番茄多士(贈送)
新鮮蕃茄粒粒配上熱辣辣多士,好香脆可口!
南瓜湯
美國一級牛小排 Set餐 $238