2024-03-21 100 瀏覽
今日星期六男朋友帶我去元朗行街食飯, 睇完戲佢book咗間西餐廳,氣氛同食物質素都好好。Chef's Stage Kitchen,地址喺元朗西菁街23號富達廣場地下。餐廳地方闊落環境整潔,燈光偏暗 ,好有格調,整體氣氛浪漫。西式餐包有三款,麵包好鬆脆,配埋麵包醬酸酸甜甜,食完特別清新開胃。法邊豆,蘆筍及風乾蕃茄羅勒青醬長通粉一個好獨特嘅意式風味,味道清新口感獨特。每一條長通粉高吸收咗羅勒青醬嘅香味,加上蘆筍同乾蕃茄增添口感同埋味道嘅層次,顏色翠綠食落去又好好味,色香味俱全。法式燒春雞 伴南瓜蓉.燒花椰菜苗.燒蕃茄,燒椰菜花燒春雞賣相勁吸引,雞皮燒到金黃色脆卜卜,入口雞肉嫩滑juicy,火喉控制得啱啱好將雞嘅肉汁完全鎖住,食落去特別香口惹味,配埋餐廳嘅醬汁同埋蔬菜,可以解油膩感,又增添口感同味道。最後一杯香濃cappuccino作為結尾,真係好滿足。

法邊豆,蘆筍及風乾蕃茄羅勒青醬長通粉

法式燒春雞 伴南瓜蓉.燒花椰菜苗.燒蕃茄,燒椰菜花

最後一杯香濃cappuccino作為結尾,真係好滿足。