2019-12-23 118 瀏覽
同朋友掃完聖誕party用嘅禮物之後嚟咗呢間始於釜山嘅韓國炸雞店,朋友之前食過尖沙咀分店,話佢嘅甜辣炸雞令人印象深刻。門口有一大面嘅鎖牆,仲有寫住Letter to future嘅郵箱,好有意思。一入去就見到一片星海,配合昏暗嘅燈光,感覺非常浪漫!差啲以為自己係嚟食燭光晚餐❤️Mojito Ade甜度適中,檸檬同薄荷嘅香氣非常清新,好適合配搭炸雞。Mango Ade亦係清新解膩,但味道稍為偏甜。先上枱嘅係前菜醃蘿蔔同配搭炸雞嘅四色醬汁,蘿蔔雖然紅噹噹,但味道偏淡,唔會太酸,清清哋幾開胃。重頭戲之一當然有朋友讚不絕口嘅甜辣炸雞,因為另外叫咗炒年糕,所以我哋只係嗌咗半份,份量剛剛好,除咗炸雞之外仲有薯格同薯條,炸得非常香脆。甜辣炸雞果然名不虛傳,外皮炸得夠哂香脆,即使撈咗甜辣醬都唔影響香脆程度,咬落肉汁豐富,質感嫩滑,食多幾件都唔會膩。一睇Menu已經覺得非常吸引,除咗有我至愛嘅韓國年糕同魚片,面頭仲有原隻炸魷魚同大量嘅蜆,旁邊伴碟嘅仲有紫菜飯、芝士粟米、泡菜同菠蘿,成個組合都好邪惡❤️上枱後侍應會即場剪開魷魚,份量好多,基本上兩個女仔淨係食一盤已經夠哂飽。魷魚同蜆都非常新鮮,加埋底下嘅甜辣醬

Mojito  Ade

Mango  Ade

Mango Ade亦係清新解膩,但味道稍為偏甜。

原祖炒年糕

上枱後侍應會即場剪開魷魚,份量好多,基本上兩個女仔淨係食一盤已經夠哂飽。魷魚同蜆都非常新鮮,加埋底下嘅甜辣醬非常惹味,侍應會開住火爐保溫,醬汁越食越辣,非常過癮。
原祖炒年糕
粟米芝士用嘅係水牛車打芝士,味道溫和,拉絲效果明顯,同甜辣醬亦好夾。
呢度氣氛好好,食物質素又高,回頭率絕對高,加上其實芝士豬肋骨同芝士炒雞都好吸引,真係搞到我哋心大心細,下次可以再嚟挑戰!

Mojito  Ade
Mango  Ade