資訊:

2018-01-23 446 瀏覽
聽同事講韓國街有間西餐廳唔錯,呢日就同朋友去試吓先。餐包 - 落咗單就會送上餐包,個包夠熱,煙煙韌韌,點埋橄欖油同黑醋食好正呀!紐西蘭白酒,西班牙紅酒 - 我叫咗白酒,朋友就叫咗紅酒,我嗰杯酒微酸又富果味,配海鮮真係好夾。48個月西班牙火腿配哈蜜瓜 - 火腿係比較乾身鹹香嗰種,食到堅果香味,配埋超甜哈蜜瓜,帶出咗火腿嘅鮮味。海膽蒜蓉多士 - 海膽超大份同新鮮,每一啖都好甘香,配埋脆卜卜嘅多士,食到停唔到口。白酒煮忌廉汁藍青口 - 藍青口細細隻,好嫩滑,用白酒忌廉汁煮就剛剛好,帶出青口鮮味,附上嘅烘多士點埋啲汁食,一流! 炭燒紐西蘭羊鞍配香草蒜蓉汁 - 羊鞍燒得一啲都唔嚡,仲保留咗好多肉汁好鮮,配上芥末醬同薄荷醬,可以辟去羊肉嘅膻味,連我咁怕膻味嘅人都接受到,唔錯! 甜品拼盤 - 呢款甜品包括朱古力心太軟,雲呢拿雪糕,芒果慕絲,朱古力馬卡龍,開心果泡芙,啱晒心多多嘅人。一啖心太軟,一啖雪糕,冷熱一同享受,食完再食芒果慕絲,酸酸哋平衡返,再食埋馬卡龍同泡芙,完美嘅一餐。
聽同事講韓國街有間西餐廳唔錯,呢日就同朋友去試吓先。

餐包

紐西蘭白酒,西班牙紅酒