2019-08-14 28 瀏覽
呢間旺角樓上cafe,睇落地方唔大,但每個卡位闊落,坐得舒服又有得玩下board game,都幾有家的感覺。如果叫派對套餐,餐廳仲會因為人數安排返相應食物份量,相當貼心。由於當日同行一共有5個人,所以我地都傾向揀派對套餐,可以開心share食物。「Party A套餐」-沙律:田園沙律(日式芝麻醬)沙律清爽新鮮,撈埋芝麻醬好正,沙律有栗米粒、蕃茄仔,配料算豐富。-小食:美式脆薯角好熱氣又好邪惡呀,炸到好熱辣辣,咬落香脆富薯香。-小食拼盤(素春卷、日式餃子、鹽酥雞、咖喱角)春卷同咖喱角嘅味道都不錯,咖喱角辣度再加強會更治味。好欣賞日式餃子嘅醬汁,酸甜開胃,仲有紫菜絲同木魚絲,好有日本風味。鹽酥雞都醃得入味,稍嫌雞件太細塊。-主菜:白汁雞皇飯、煙鴨胸意粉白汁雞皇飯口感稍嫌膩咗少少,但整體味道都不錯。煙鴨胸意粉味道正常,唔算驚喜或有過人之處。-飲品:芒亨(芒果蜂蜜)、荔枝紅茶最特別係飲品「芒亨」,有芒果果香之餘又帶點蜜味,甜潤吸引。個人覺得荔枝紅茶幾清甜,不過有朋友覺得太甜。

「Party A套餐」
-沙律:田園沙律(日式芝麻醬)

-小食:美式脆薯角
好熱氣又好邪惡呀,炸到好熱辣辣,咬落香脆富薯香。

-小食拼盤(素春卷、日式餃子、鹽酥雞、咖喱角)
春卷同咖喱角嘅味道都不錯,咖喱角辣度再加強會更治味。
鹽酥雞都醃得入味,稍嫌雞件太細塊。

-主菜:白汁雞皇飯、煙鴨胸意粉
白汁雞皇飯口感稍嫌膩咗少少,但整體味道都不錯。
煙鴨胸意粉味道正常,唔算驚喜或有過人之處。

-飲品:芒亨(芒果蜂蜜)、荔枝紅茶
最特別係飲品「芒亨」,有芒果果香之餘又帶點蜜味,甜潤吸引。
個人覺得荔枝紅茶幾清甜,不過有朋友覺得太甜。
題外話/補充資料: 當晚一早打算同朋友慶生,所以訂位時第一次試下揀埋生日選項,原來係會播生日歌,雖然唔係華麗嘅生日慶祝,但都頗溫馨。
2019-07-18
生日