2018-11-18 84 瀏覽
通常好食嘅餐廳都係樓上鋪, 果然真係! 我同一班人係夜晚,經過銅鑼灣發現呢間隱世餐廳,就膽粗粗去試試!環境方面,都算闊落,唔會太迫,而且服務員好有禮貌,服務周到。上菜時間都比較快, 所以要訓練食嘢嘅速度, 否則就會打斷你進食嘅次序。我比較喜歡食青咖哩軟殼蟹, 佢唔似一般嘅黃咖哩,除咗係青色之外,都唔算太辣,係偏甜嗰款。 你會越食越覺得上癮,而且加埋蒜蓉包嘅話,令你一試難忘。 軟殼蟹算半林半脆, 不過要將主角放返喺咖哩, 否則就會有些少失望。另外比較驚喜嘅就係火焰燒雞, 隻雞會著火, 整晚最期待就係呢個moment。 比較出奇係呢隻燒雞冇因為燒嘅過程,而令到啲肉質乾曬,反而仲可以保持juicy。 推介大家試一試。另外佢嘅椰青焗海鮮亦都係唔錯嘅選擇, 佢嘅海鮮係炸咗先㗎, 加埋椰肉一齊食嘅話,口腔裏面好似有兩種味道互相融合,味道做到好match嘅感覺。若果大家掛住泰國菜嘅話,呢間泰國餐廳都係一個唔錯嘅選擇值得大家一試!

飛天通菜

青咖哩軟殼蟹