2016-01-21 969 瀏覽
之前來過Siam 28食lunch,真心覺得唔錯,今次再同朋友嚟食晚飯。 專登黎試吓佢哋嘅特色Thaipas,我哋叫咗生蝦之外,見到openrice咁多人叫炸通菜,我哋又試吓先。 泰小碟來講,佢真心大碟,生蝦夠新鮮,蝦肉夠爽脆,個人推介配搭傳統青辣椒汁,酸酸辣辣非常開胃,而且將蝦頭脆炸,一隻蝦食到兩種食法。正! 這碟炸通菜非常香脆,兼且可以點上自己喜歡嘅汁醬,感覺似食薯片幾香口,但朋友覺得有油左少少,下次可以唔使咁重手。 主菜則點了乾炒魚肚同泰式豬手,之前係openrice都見到好多人介紹呢個豬手,今次專登嚟試吓。 這碟乾炒魚肚與蝦仁及雞蛋同炒,炒得夠鑊氣,味道剛好,好吃。 這個泰式豬手見好多食友都推介,果然名不虛傳!豬手整得非常入味, 肉質嫩滑,豬皮很焾而且入口即溶,果然好介紹。 希望下次多D人黎,可以試餐牌上更多東西。

生蝦
炸通菜

乾炒魚肚
這碟乾炒魚肚與蝦仁及雞蛋同炒,炒得夠鑊氣,味道剛好,好吃。
泰式豬手

希望下次多D人黎,可以試餐牌上更多東西。
2016-01-11
生蝦