Cambo ขุนทอง (The ONE)

2020-09-26 237 瀏覽
今日同啊妹行街,先黎到The One覓食兩個都想食泰國野!Search到呢間好似好吸引咁我地率先order左生蝦刺身基本上係我地兩姊妹必食嘅泰國菜九隻生蝦BB, 上面鋪滿蒜同辣椒我唔客氣啦隻隻都好有肉地,好fresh~~都幾辣下刺激嘅開始~~Pad thai又係我地必點主菜之一,繼續我地嘅蝦蝦蝦~蝦肉彈牙,羅望子醬好重手,好甜,微辣套餐有跟一碗湯,清清地,解下辣,不錯。之後嘅重頭戲!「泰式青咖哩軟殼蟹」!見網上都多人點,所以試試佢!平時青咖哩跟豬或雞就成日試,呢個真係好新鮮軟殼蟹另上保持佢酥脆嘅口感,成set配法包,點咖哩汁食又係正!下次多幾個人食一定會點份薄餅..實行點到佢一滴咖哩汁都唔剩lol 今次兩個女仔就唔眼闊肚窄啦 我地好like個椰青,真係好refreshing...一啖辣嘢,一啖椰青水仲可以刮埋啲椰肉 食,好正刮到手軟,好掛住去泰國旅行啲姐姐會刮埋比你嘅時光呢個lunch真係大滿足,食飽飽可以行街lu~

今日同啊妹行街,先黎到The One覓食
兩個都想食泰國野!Search到呢間好似好吸引咁

生蝦

我地率先order左生蝦刺身
基本上係我地兩姊妹必食嘅泰國菜

活蝦刺身

九隻生蝦BB, 上面鋪滿蒜同辣椒
我唔客氣啦
隻隻都好有肉地,好fresh~~都幾辣下
刺激嘅開始~~

泰式炒粉

套餐有跟一碗湯,清清地,解下辣,不錯。

泰式青咖哩軟殼蟹

軟殼蟹

軟殼蟹另上

椰青

仲可以刮埋啲椰肉 食,好正
刮到手軟,好掛住去泰國旅行啲姐姐會刮埋比你嘅時光

呢個lunch真係大滿足,食飽飽可以行街lu~
活蝦刺身
泰式炒粉