-🇹🇭 Thai มิลู่ไทย 📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓🦴火山排骨 hkd 228未試過嘅推介食呢個🧡超巨大❗️店員會提供手套俾我哋meet啲肉尼食 唔洗用刀叉都食到🤣呢種食法幾有風味~份量超多 而且蔥味會比較突出 不過整體會有少少油🤌🏻🍝泰式蛋包炒金邊粉 hkd 118炒蛋而且整成格仔紋 去包住金邊粉 令到成個食法冇咁單一🤏🏻金邊粉會有少少乾身 所以撈埋啲青檸汁同配料會令到口感豐富啲~仲會有兩隻大黃金炸蝦做配襯 堅大份!🍤生蝦剌身 hkd 108不過不失嘅生蝦~ 點汁食一流味道唔會太酸辣🥤泰式奶茶 hkd 72🥗柚子鮮蝦沙律 hkd 98第一次食呢隻沙律 感覺幾新奇鮮蝦好重份量 隻隻都好大粒彈牙柚子肉都多汁juicy 不過唔算好甜兩者撈埋尼食幾frrsh🤟🏻🥭芒果糯米飯 hkd 88鍾意個糯米飯多過芒果🤣糯米飯嗌咗後上 所以食落係keep住有熱度芒果有啲淡味 所以對糯米飯嘅好感會大啲🫶🏻🕰️營業時間星期一至日 12:00-22:30#銅鑼灣#泰好吃 #泰好玩 #milu #火山排骨#咖喱三重奏 #火焰燒雞#爆炸炒蟹#青檸酸辣明爐烏頭 #泰國 #泰菜#泰式 #泰式食 ##香港泰菜 #泰

🇹🇭 Thai มิลู่ไทย
📍銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓

🦴火山排骨 hkd 228
未試過嘅推介食呢個🧡超巨大❗️
店員會提供手套俾我哋meet啲肉尼食 唔洗用刀叉都食到🤣
呢種食法幾有風味~
份量超多 而且蔥味會比較突出 不過整體會有少少油🤌🏻

🍝泰式蛋包炒金邊粉 hkd 118
炒蛋而且整成格仔紋 去包住金邊粉 令到成個食法冇咁單一🤏🏻
仲會有兩隻大黃金炸蝦做配襯 堅大份!

🍤生蝦剌身 hkd 108
不過不失嘅生蝦~ 點汁食一流