2017-02-04 7227 瀏覽
之前同朋友去過尖沙咀果間,覺得佢地既泰菜做得幾好,坐得又舒服,所以今日帶家人黎試下!黎到時已經坐無虛席甘濟,好彩預先訂左枱前菜叫左個椒鹽軟殼蟹,份量約有一只蟹左右。用乾蒜、西椒、葱、辣椒等去炒,好惹味!軟穀蟹林得黎脆脆地,一咬就開。呀媽最後用啲配料黎送飯!唔錯!越式燒春雞釀香茅黃飯只雞熱辣辣,外皮唔算脆,肉好林,一切就開。肉質嫩滑入味!配有一個醬,甜甜地,酸酸地,辣辣地,點住食,好好味!切開會見到好多香茅飯係入面,已經文到香茅既味道!飯香軟,有少少辣,夾埋雞食一流!!份量幾多,有好多種菜係入面,個沙律汁酸酸地,好好味!主角!泰式甜品大大大併盤!我地主菜叫得唔係好多,為既就係食呢個大併盤!呢間既甜品詳價幾高,望見都已經好吸引!有馬豆糕、椰汁糕、芒果糯米飯等。最愛吃個千層椰汁糕,有啲煙韌,好香椰汁味,唔會太甜,加上少少椰漿一齊吃一流!!而芒果糯米飯都好正,飯林,芒果甜!極力推薦大家黎到一定要黎試!
黎到時已經坐無虛席甘濟,好彩預先訂左枱
椒鹽軟殼蟹
越式燒春雞釀香茅黃飯
份量幾多,有好多種菜係入面,個沙律汁酸酸地,好好味!
泰式甜品大拼盤
椒鹽軟殼蟹