小火山

The Volcano
2024-03-01 795 瀏覽
跟朋友黎到依間慕名已欠既泰國火鍋燒肉店🥰❤️ 一入門口就見到超可愛既店舖招牌公仔😘 門口仲有個著住民族服既人型公仔😳 超級搶眼🤩 知道佢超熱門勁多人,特登係openrice book 定枱🥴 去到都要等一陣先有得入🥴 不過職員態度好好👍 不斷道歉同積極安排座位,所以無咩hard feeling🥴入到去座位都幾特別,好似露營小屋既造型,有私隱度空間感,坐得都幾舒服,仲好夠冷氣🥴 唔怕焗親👍我地叫左佢地新出既泰大鑊冬蔭海鮮麵,由於廚師即點即製,所以都要耐心等候🥴 上枱見到果然名副其實,真係好大個鑊😳 裡面勁多配料,有海蝦、帶子、蜆肉、魷魚等等,全部都好新鮮👍 冬蔭公湯底酸度辣度調控得啱啱好,濃味之餘又出奇地順口🤤 麵條好似福麵一般的質地,惹味又富彈性🥴👍 之後再按推薦,加點咗美國極級牛板鍵、竹笙蝦滑同埋手打三色丸拼盤😚 牛板鍵牛味夠濃,肉質軟腍唔會過韌,吸納了冬蔭公湯既精華,更加惹味👍竹笙蝦滑好爽好彈牙,夠曬新鮮。手打三色丸Q 彈有嚼感,其中一款內餡有流心咸蛋黃漿,都幾驚喜😋 食辣野梗係要叫返杯凍飲解下辣🥴 我地叫咗兩杯特飲:火山粉藍牛奶同埋火山青檸藍泡泡💙💙 兩杯外觀都好靚👍 好啱打卡🥰

食辣野梗係要叫返杯凍飲解下辣🥴 我地叫咗兩杯特飲:火山粉藍牛奶同埋火山青檸藍泡泡💙💙 兩杯外觀都好靚👍 好啱打卡🥰 飲落冰涼又爽口,解膩解辣好啱飲🫶

P.S. 餐廳會收蝦片任食及醬料費($28/ 位)🥴