2023-10-18 123 瀏覽
平時都好鍾意食泰國嘢,經過銅鑼灣就搵到呢間想試吓啦😃去到門口唔使排隊就可以入去,因為時間仲係好早,所以冇乜人排隊😀環境幾舒服,裝修好似坐緊漁船咁,全間餐廳以木來做主題咁,感覺幾舒服👍🏻呢間餐廳嘅特色菜,當然係火山排骨呢樣嘢必點,仲有特製嘅咖喱都要試吓,同埋火焰燒雞淨係見到餐牌都想試😂火山排骨:$228火山排骨嚟到賣相好震撼好有驚喜,仲要真係成座山咁大🤩份量我諗要三至四人先食得晒,同埋佢整到好靚,淨係影相打卡都好正,店員會比手套你手撕排骨,肉質鬆軟好好食,配合埋酸酸辣辣嘅醬汁係絕配,但係有少少辣😃呢樣招牌菜值得推薦👍🏻咖喱三重奏:$218呢個咖喱有分三隻味,分別有青、紅、黃三款,咖喱三重奏主打配海鮮為主題,好足料👍🏻有扇貝有蝦又有軟殼蟹同埋天婦羅魚柳,樣樣都好食👍🏻仲有蒜蓉包俾你點唔同嘅咖喱醬嚟食等你有不同口感嘅感覺👍🏻火焰燒雞:$208呢啲火焰燒雞黎到成隻掛住喺個架度賣相一流,店員會倒啲燒酒落去再點火成隻雞都被火焰包圍好友表演魔術嘅感覺😂呢樣嘢係打卡之選,表演完之後店員會攞入廚房幫你切件再慢慢品嚐好細心,啲燒雞外皮炸得鬆軟肉質好滑好食,份量又十足呢餐飯起碼要三至四人先至夠食👍🏻📍地址:

火山排骨:$228
咖喱三重奏:$218
火焰燒雞:$208

📍地址:Milu Thai มิลู่ไทย (銅鑼灣)
銅鑼灣耀華街3號百樂中心2樓
火焰燒雞