2024-01-06 187 瀏覽
走過無數次銅鑼灣,但今日我行運遇到咗一間泰國菜嘅好去處,仲要係食得起價的自助餐!🌟 我點咗幾款要嘗嘅菜:海南雞飯、冬蔭功炒飯同埋泰式炒牛河。海南雞飯添,雞肉去骨,腍身得嚟又嫩滑,無話可說,真係啱晒怕麻煩啲食友。隊冬蔭功炒飯哋,我就話佢勁叻呀!👍 炒得粒粒分明,冬蔭功嗰陣香氣又岩岩好,海鮮落嘴驚艷!泰式炒牛河都唔遜色,粉身夠滑,炒得鑊氣十足,唔會嘥臊,個人仲鍾意啲蛋絲同炒菜間中夾雜增加咗口感。最正嘅可能唔喺呢啲菜,而係可以坐喺商場嘅食座,享受著日光嘅普照,一邊食一邊影靚相。😎 無論外表定味道,呢度嘅泰國菜都做到足夠嚇人,下次係銅鑼灣有機會,我一定會再黎呢度填飽肚子!