2013-11-03 36 瀏覽
今日又係Happy Friday啦當然要約幾個朋友去食好野啦!!!自從上次食過之後一直都念念不忘!!!所以今日就再次入元朗食美味泰菜!!!其實都真係幾鍾意Mint Thai既裝修同氣氛!!!SOHO酒吧feel,好舒適好寫意!!!今日我就揀左杯青檸梳打,嗯...沖滿住泰國既味道!!!清新又可口既青檸梳打~正!!!朋友們都叫左石榴特飲!!!佢地話石榴好好飲,味道清香又消暑,而且裹面仲有碎碎既石榴肉!!!價錢又唔貴!!!真係幾好幾好!!!泰式燒豬脾仔一客4件,廚師依然好細心用錫紙條打個小結可以直接拎黎食!真係好窩心!!!豬脾仔燒得岩岩好,又香又鬆軟,肉質依然嫩滑唔粗糙!!!丙加上泰式酸辣醬突出鮮味,相當惹味醒胃!!!菠蘿海鮮炒飯係用原個菠蘿上菜既!!!賣相都唔錯!!!炒飯配上脆口腰果再鋪滿肉鬆仲有大蝦!!!但飯就炒得濕左少少咁囉!!!大蝦都係得2-3隻!!!小食拼盤有蝦餅、魚餅、春卷、蝦卷、炸蝦片、串燒。蝦餅外脆內軟,蝦味十足!!!魚餅都炸得ok,但腥味太重!!!春卷同蝦卷可能放耐左所以唔夠脆!!!但都食得出蝦卷好足蝦料!!!炸蝦片都炸得幾爽口!!!而串燒可能燒得太耐有d乾身!!!配搭既沙

青檸梳打
價錢又唔貴!!!真係幾好幾好!!!
石榴特飲
豬脾仔燒得岩岩好,又香又鬆軟,肉質依然嫩滑唔粗糙!!!
丙加上泰式酸辣醬突出鮮味,相當惹味醒胃!!!
泰式燒豬脾仔
菠蘿海鮮炒飯係用原個菠蘿上菜既!!!賣相都唔錯!!!
炒飯配上脆口腰果再鋪滿肉鬆仲有大蝦!!!
但飯就炒得濕左少少咁囉!!!大蝦都係得2-3隻!!!
菠蘿海鮮炒飯
小食拼盤有蝦餅、魚餅、春卷、蝦卷、炸蝦片、串燒。
炸蝦片都炸得幾爽口!!!而串燒可能燒得太耐有d乾身!!!
配搭既沙嗲醬就平時食既就甜一d!!!我就幾鍾意啦個沙嗲醬!!!
什錦小食拼盤(小)
甜酸魚雖然佢賣相唔係咁好!!!但就真係幾好味!!!
魚係炸過的!!!但魚味依然好鮮甜!!!
配埋甜甜酸酸的泰式辣醬真係味道一流!!!
甜酸魚
食左咁多野真係好飽啦!!!但仲有好多款未食呀!!!唯有留返下次再入黎食啦!!!
2013-10-25
青檸梳打