2023-12-18 1894 瀏覽
呢間喺裕民坊嘅宮殿風餐廳💒,都開業咗好一段日子。對上一次都係聖誕節嚟食飯,佢哋每年都會擺聖誕樹🎄、紅色聖誕花同閃閃嘅裝飾,無論坐室內定室外都咁有格調🌹,啱晒約好姊妹嚟嘆返個有質素嘅Dinner🍽️!Set Dinner 有6個選擇,+$38有餐湯同包$26以下嘅飲品。呢晚嘅餐湯係南瓜湯🎃。睇賣相就知整得好有心機,仲擺咗朵花點綴🌸,味道都好唔錯!🍛牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯 $188呢個飯冇嗌錯,好推介💛!估唔到帶子係用咗刺身,食落好爽口好鮮味又唔凍👍🏻,唔會有冰鮮帶子嗰種實淨嘅痴牙感。飯嘅質感都煮得啱啱好,掛汁得嚟唔會太濕,食到好濃郁嘅菇菌味🍄;反而蟹膏就唔係好食出喇,但整體都好好味嘅😋。🍝香蒜鮮大蜆扁意粉 $168呢個香蒜味嘅意粉好夠熱,入口嗰下有種微微茶澀感?我諗係啲香料嘅味。蜆嘅數量都唔少,雖然細細隻但都有啲爆汁,味道不過不失👌🏻。🕵🏻: 建議個麵多返啲汁,個蒜蓉味再出啲會更加好。🍹士多啤梨藍莓奶昔 +$24呢度嘅Smoothie係招牌飲品,所以都加錢追加咗杯。揀咗士多啤梨味🍓,成個感覺Refreshing啲冇咁滯。飲到尾其實都唔會好甜,仲係質感綿密但又好易飲嘅口感,係幾好飲😋

🍛牛油香煎刺身帶子配蟹膏意大利飯 $188
呢個飯冇嗌錯,好推介💛!

🍝香蒜鮮大蜆扁意粉 $168
蜆嘅數量都唔少,雖然細細隻但都有啲爆汁,味道不過不失👌🏻。

🕵🏻: 建議個麵多返啲汁,個蒜蓉味再出啲會更加好。

🍹士多啤梨藍莓奶昔 +$24
呢度嘅Smoothie係招牌飲品,所以都加錢追加咗杯。揀咗士多啤梨味🍓,成個感覺Refreshing啲冇咁滯。飲到尾其實都唔會好甜,仲係質感綿密但又好易飲嘅口感,係幾好飲😋!
🍹Iced Lemon Tea

呢度上菜速度好快,不過張二人枱好細張🥶,上完餐湯上意粉,發現唔係好夠位再擺其他嘢,會有啲趕進度咁食🥺。不過整體呢度感覺都良好嘅,坐室內好暖,環境都舒服👌🏻。
2023-12-17