🌃 餐廳主打法國菜,位於尖沙咀柯士甸道, 鄰近於港鐵佐敦站D出口,餐廳屹立超過20年,雖然沒有瑰麗堂皇嘅裝修,留下的是一份充滿歷史嘅人情味, 就像法國家庭小餐館一樣,給人一種溫馨的感覺。.🌃 餐廳晚餐以私房菜形式,一直採用會員預約制, 是首批於openrice上線嘅餐廳,私房菜晚餐價格相宜, 人均消費只需500蚊。.~🍅 女人的心👉 由老闆娘悉心設計的餐湯, 首先飲由蕃茄盛裝的凍湯, 內裏是西瓜沙冰,飲落十分清甜, 跟住可以食埋蕃茄嘅果肉,酸酸甜甜好開胃,然後就可以飲南瓜魚湯,飲落係和暖的,層次感十分豐富,變幻莫測 ,就像女人的心很難觸摸一樣。.🥓 巴馬火腿鮮果👉 這是一個開胃前菜組合, 用上了鹹香的巴馬火腿, 夾住爽甜的哈蜜瓜,一凹一凸天作之合的配搭, 仲有新鮮沙律菜、鮮果同埋紅酒果凍 一齊食, 滿足感大提升。.🥗 香煎鵝肝伴黑魚子醬👉 鵝肝表面煎得香脆焦香, 脂香細膩感滿滿,配搭了黑魚子醬, 將鮮味提升到另一個層次, 最後配搭了紅酒啫哩,酸甜嘅感覺有助解膩。. 🐚 雜錦海鮮盤伴香草汁二重奏👉 海鮮三層塔盛載了超多款海鮮,包括生蠔、鮑魚、翡翠螺、元貝、青口, 食落都幾鮮甜,再配搭了兩

~
🍅 女人的心

🥓 巴馬火腿鮮果

🥗 香煎鵝肝伴黑魚子醬

🐚 雜錦海鮮盤伴香草汁二重奏
👉 海鮮三層塔盛載了超多款海鮮,包括生蠔、鮑魚、翡翠螺、元貝、青口, 食落都幾鮮甜,再配搭了兩款不同風味的香草汁, 另外老闆娘更悉心加配了芝士蟹膏銅鑼燒, 用咗唔少嘅芝士、蟹肉絲同埋薯蓉, 食落十分creamy。

🐠 嫩煎三文魚
👉 鮮嫩的三文魚只經過輕輕 外煎,造就了外脆內嫩嘅效果,加上了刁草檸檬忌廉汁,為脂香感帶來小清新。

🍔 大啡菇素雞漢堡
👉 餐廳也為素食者度身訂做菜單, 用了大啡菇來取代漢堡包皮, 每一啖都係爆汁嘅感覺😍,中間夾住素雞, 口感像雞肉一樣十分逼真, 再加上迷迭香調味, 香味更加豐富

🔥 火焰雪山
👉 估不到呢個價錢仲可以食到火焰雪山呢個甜品, 老闆娘更唱上生日歌助興, 熄燈點火嘅效果十分難忘, 火焰雪山表面用上了蛋白霜, 內裏是朱古力雪糕, 有種冰火二重奏嘅感覺😍。

🍵 水果茶
👉 帶點桃香和熱情果風味, 有酸甜解膩嘅效果, 為呢一餐作過完美作結。
📍 Bon Appetit
尖沙咀柯士甸道154號花園大廈
=====================
*此價格只供參考及以當時為準,實際價格或會與本文章有所差異。