2024-01-21 70 瀏覽
長沙灣呢間波希米亞風格cafe 每次經過都覺得好靚好別緻🍂店內一系列大地色系裝飾同乾花💐設有唔少打卡位📸隨手一影都好有異國度假嘅休閒感覺😌仲設有室外吧枱 比客人帶寵物用餐🐕整體環境真係十分加分呢🥰✨️冬日暖意|三重特濃芝士火鍋 $188小食點咗一份期間限定嘅芝士火鍋套餐🧀配有西蘭花, 厚煙肉粒, 蝦, 薯仔同面包塊🥦將食物沾上濃厚嘅芝士醬中 食落暖笠笠咁♨️尤其是煙肉粒同面包 配搭芝士更加突出佢嘅奶香味🥓係一分令人溫暖 十分適合2-4人share嘅小食呢👭✨️香煎秘製蒜辣醬珍寶澳洲野生海虎蝦辣蕃茄鮮全蛋闊麵 $168分數:🌕🌕🌕🌕🌑一大隻原隻虎蝦 食落啖啖肉 爽彈新鮮🦐而蕃茄醬汁帶點蒜香辣味 食落幾香口惹味🍅重點嘅手工蛋闊麵質感彈性有咬口🍝仲有微微蛋香🐣而且十分掛汁 係一道令人十分滿意嘅pasta呢😝✨️提拉米蘇梳乎厘班戟 $128分數:🌕🌕🌕🌕🌘梳乎厘班戟甜品係餐廳嘅招牌之一🍧我就揀咗較香濃嘅Tiramisu味☕️賣相睇落漲卜卜咁 仲會動L咁郁郁下 好得意🍮仲有瀑布般嘅Tiramisu奶蓋淋上面🫗而食落好鬆軟 有滿滿的空氣感💨蛋香味好濃郁🐣咖啡味就唔太重 而奶蓋甜而唔會膩🥛食完之後真係好滿足😊

✨️冬日暖意|三重特濃芝士火鍋 $188

分數:🌕🌕🌕🌕🌑

✨️提拉米蘇梳乎厘班戟 $128
分數:🌕🌕🌕🌕🌘

提拉米蘇梳乎厘班戟

餐廳環境裝潢都好優雅清新🍂除咗係適合打卡嘅cafe外 食物出品都唔錯📸擺盤精緻而製作用心💖好啱同朋友閨蜜一齊開心share👭個人比較推介甜品類食物 有令人覺得治癒嘅感覺🌿
2024-01-14