餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2020-01-24 368 瀏覽
呢間餐廳,長駐openrice個排行榜頭幾位🤔 無理由唔去試下架嘛? 今晚,終於比我book到枱,可以去扮下文青喇! 一坐低就有杯藍色既水迎接我地,原來係蝶豆花。上網話蝶豆花可以抗氧化同美顏,而且又令到杯水嘅顏色變得好特別。咁微細嘅位都照顧到,唔怪得長期book爆晒啦! 再睇下個menu,都真係幾有心思。廚師設計餐單嘅時候,除左諗食材嘅配搭之外,每一道意大利飯同扁意粉都用左唔同顏色,所以望住個餐牌嘅時候就即刻可以聯想到食物嘅樣。而諗起唔同顏色,就已經令飯同意粉嘅吸引度上升。 同友人幾經辛苦下,終於決定到叫個深綠色代表 菠菜大蝦扁意粉。 一上到枱,大蝦嘅香味已經湧埋黎,而且深綠色嘅意粉配上橙色大蝦亦令人食慾大增。意粉煮得煙韌有口感,加埋creamy嘅醬汁同菇,食完真係好有滿足感。 叫左個細嘅小食拼盤,有炸薯條、蕃薯條、芝士同雞翼。 呢類炸物好難整得唔好食,同樣亦好難整得好味,但廚師又再次以detail位加分,就係伴上松露醬同茄汁。 炸物配上松露醬,味道特別,有食物本身嘅味道,亦有一種菇既鮮味。 鍾意傳統味道嘅朋友亦可配上茄汁食,任君選擇。 我仲叫左個士多啤梨雜莓乳酪,每一啖都充滿莓嘅味道

我仲叫左個士多啤梨雜莓乳酪,每一啖都充滿莓嘅味道,酸酸甜甜,開胃得黎又有口感!食住小食拼盤飲佢,真係正到一個點!

總括黎講,呢度環境舒適,裝修佈置又好有特色,食物除咗味道好食材新鮮同賣相吸引外,亦兼顧到好多細節位,真係完全做到色香味俱全!怪唔之一路都喺個榜度啦!